in

Tort Ursul polar – O rețetă simplă, cu cremă moale și gustoasă – Un desert rafinat

Tort Ursul polar – O rețetă simplă, pas cu pas, pentru începători, pentru un dulce foarte gustos și rafinat…
Ingrediente
Ingrediente pentru aluat

  • 1 pahar zahăr
  • 1,25 pahar smântână
  • 200 grame unt moale
  • 2 pahare făină
  • 2 ouă
  • 1 pliculeț praf de copt
  • 2 lingurițe pudră de cacao

Ingrediente pentru umplutură

  • 3 pahare smântână
  • 2,5 pahare zahăr

Cum se prepară?
Pentru aluat, se amestecă împreună zahărul, smântâna, untul și ouăle.
Amestecul obținut se împarte în două părți egale, la prima parte se adaugă o jumătate din toată cantitatea de făină, cernută și amestecată cu praful de copt, iar la cealaltă jumătate de amestec se adaugă pudra de cacao și făina amestecată cu praful de copt rămas.
Ca rezultat, ar trebui să obțineți un aluat moale, dar elastic… și… evident… de două culori diferite, datorită pudrei de cacao…
Fiecare bucată de aluat se împarte în câte 4 bucăți identice, care se întind sub formă de turtă și se coc în cuptor timp de aproximativ 8 miute fiecare. Astfel, în total ar trebui să obțineți 8 blaturi coapte, 4 cu cacao și 4 fără.
Pentru cremă, se bate bine smântâna împreună cu zahărul, până la dizolvarea completă al acestuia. Blaturile coapte se lasă să se răcească, se ung bine cu cremă și se asamblează tortul, alternând turtele albe cu cele cafenii.
Tortul rezultat poate fi decorat cu glazură de ciocolată, cipsuri de ciocolată sau puteți folosi orice alt decor pe care îl considerați potrivit…
La final, se dă la frigider pentru câteva ore… Recomandat ar fi să îl lăsați peste noapte…
Poftă bună!

Chifle-cornulețe apetisante, moi, pufoase și aromate – Realizate dintr-un aluatul deosebit, cu lapte și drojdie

8 trucuri inedite pe care le puteți face folosind bicarbonat de sodiu şi apă