in

Terci din porumb (mălai)

Terciul din porumb este una dintre cele mai utile și mai bine digerabile cereale. Gătit într-o oală prin adăugarea de puțin unt și brânză, acesta va fi un mic dejun sănătos pentru tine și copiii tăi.
 
Numirea: Pentru micul dejun / Pentru masă de prânz / Pentru copii
Principalul ingredient: Legume / Porumb / Cereale / Făină de porumb
Categoria: Mâncăruri fierbinți / Terci
Ingrediente

  • Terci de porumb – 200 g
  • Apă – 800 g
  • Unt – 50 g
  • Brânzeturi (mozzarella, brânza sau suluguni) – 50 g
  • Sare – Pentru gust

Porții: 2-3
Descrierea preparării:
Aceasta este o rețetă clasică pentru terci de porumb în oală cu minim de ingrediente. Dar, în ciuda faptului, terciul dovedește a fi foarte gustos, cu un gust aromat. Și datorită proprietăților sale utile și gustului plăcut este foarte potrivit pentru copii. Asigurați-vă că ați notat rețeta pentru a găti terci de porumb în oală.
Cum se prepară?

  1. Toată cantitatea ingredientelor este calculată reieșind dintr-o porție înmulțită cu numărul de oale. Dacă doriți să gătiți mai multe, înmulți totul cu numărul de ghivece. Deci, în primul rând, spălăm bine crupe de porumb sub apă rece.
  2. Într-un cazan turnați apa și adăugați terciul în ea. Apă se calculează la o rată de 1 până la 4 (adică, de exemplu, 4 pahare de apă pentru un pahar de făină). Puteți pune pe foc ca să dea apa la fiert, după fierbere reduceți focul la un minim și o lăsați pentru 1,5 ore. Nu uitați să amestecați ocazional și adăugați apă în terci (dacă este necesar).
  3. Ce 25 de minute până a se găti terciul sărați și continuați să se fierbeți amestecând cu o lingura de lemn.
  4. Când terciul este gata, îl luăm de pe foc, adăugăm unt și amestecăm bine.
  5. După care se împarte prin oale, astfel încât terciul să fie cu 1,5 cm mai jos de marginea vasului și se presară cu un strat de cașcaval ras. Punem în cuptor, fără a acoperi cu capac, și gătiți timp de 20 de minute la 200 de grade.

Șnițel de pui în pesmet

Varză murată cu ardei gras