in

Tartă pufoasă cu zmeură congelată..!

Timp de preparare: 1h și 20 de minute

Dificultate: pentru novice

Cantitate obținută:  8 porții, 354/porție

Dacă vă aflați în sezonul rece și visați cu drag la roadele naturii din timpul fierbinte,vă puteți delecta papilele gustative preparând această tartă cu zmeură.Totodată,zmeura poate fi înlocuită cu alte pomușoare sau fructe,iar în dependență de aciditatea acestora veți potrivi cantitatea de zahăr.

Ingrediente

  • 85 g de unt
  • 1 pahar și un sfert de zahăr
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • 1 ou
  • 1 pahar și jumătate de făină
  • 1 linguriță și jumătate praf de copt
  • 1/2 pahar de lapte
  • 1 pahar de zmeură congelată

 

Încălziți rola la 180 de grade și ungeți cu unt o tavă cu diametrul de 23 cm.Cerneți făina împreună cu praful de copt.Într-un bol separat amestecați untul topit și 1 pahar de zahăr până veți obține o consistență pufoasă.

Adăugați în compoziție un ou și extract de vanilie.Amestecați până la omogenizarea ingredientelor.Dacă nu aveți esență de vanilie puteți utiliza zahăr vanilat.

Treptat,adăugați lapte și amestecul din făină.Amestecați sârguincios pentru a obține un aluat gingaș și pufos.Turnați-l uniform în tava pentru copt.

Deasupra adăugați într-un singur strat zmeura congelată.Presurați deasupra 2 linguri de zahăr și lăsați tarta în rolă pentru cca 1h până la rumenire.

Lăsați-l să se răcească la temperatura camerei.

Rețeta a fost adaptată de pe blogul britanic Mom’s dish.

loading...

Tartă de ciocolată făra făină..!

Ardei gras umplut cu morcov