in

Tartă de mere cu cremă de smântână ..!

Timp de preparare:1h  30 de minute

Dificultate: pentru novice

Cantitate obținută:  12 porții, 387 kcal/porție

După câteva experimente în bucătărie,un loc de frunte îi revine tartei din mere cu cremă de smântână.Se topește în gură datorită cremei gingașe!Cel mai potrivit e să îl serviți fierbinte,iar din glazură,ați putea opta pentru cea din caramelă.

Ingrediente

250 g de aluat fârâmicios

8 mere verzi

1 pahar de smântână

1 ou

1,5 linguriță de extract de vanilie

1 pahar de făină

1 pahar și un sfert de zahăr

1 vârf de sare

1 linguriță de scorțișoară măcinată

70 g de unt

Întindeți aluatul fârâmicios într-o tavă cu diametrul de 23 cm și lăsați-o la frigider.

Într-un bol mare turnați un pahar de smântână,ou,extract de vanilie,un pahar de zahăr,1/4 de pahar de făină și sare.Amestecați minuțios,și evitați formarea cocoloașelor.Puteți utiliza un mixer.

Vom avea nevoie de mere coapte și acrișoare,8 la număr.Le vom spăla,decoji și tăia felii ca în imagine.Le vom amesteca cu compoziția din smântână și le vom muta în tava cu aluatul fârâmicips.Tava o vom lăsa în rola încinsă la 180 de grade și între timp vom pregăti topping-ul.

Într-un bol mare vom turna 3/4 dintr-un pahar cu făină,1/4 dintr-un pahar cu zahăr brun și aceeași cantitate din unul obișnuit + o linguriță de scorțișoară.Amestecați totul cu o lingură de bucătărie.Adăugați untul rece tăiat cubulețe.Amestecați până la obținerea consistenței de mai jos.

Repartizați-o uniform deasupra turtei de mere și lăsați-o să se mai coacă 30 de minute până când crema de smântână va forma mici bule la margini.

Lăsați turta să se odihnească pentru 30 de minute,tăiați-o felii și serviți-o cu plăcere.E la fel de bună și a 2-a zi,încălzită în rolă-desigur.

loading...

Deliciu iernii – gem de prune fără sâmbure..!

Ciorba de perișoare..autentic românesc !