in

Suc pentru eliminarea toxinelor – Un pahar pe zi din acest suc elimină orice toxine din corp

Detoxifierea generală a organismului devine necesară în momentul în care reziduurile metabolice ale unui metabolism obişnuit, împreună cu poluarea din mediu şi alimentaţia nesănătoasă, depăşesc limita pe care sistemul de detoxifiere internă a corpului o poate suporta.
Toxinele sunt substanţe care prezintă un potenţial de afectare a ţesuturilor corpului, inclusiv a deşeurilor rezultate din activitatea normală a celulelor, precum amoniacul, acidul lactic şi homocisteina.
Un prim pas important în procesul de detoxifiere constă în eliminarea din alimentaţie a zahărului, făinoaselor şi alcoolului. Aceasta va opri sursa de inflamare în corp, iar ficatul va putea procesa liniştit alimentele.
Lipsa de energie, răcelile frecvente sau infecțiile sunt simptome ale acumulării masive de toxine în corp.
Astfel, pentru a nu se oferi ocazie bacteriilor şi microorganismelor de a declanşa infecţii, este recomandat, printre altele, consumul unui pahar din această băutură specială, despre care nutriţioniştii spun că ‘’spală’’ toate toxinele din organism:
Suc pentru eliminarea toxinelor
Ingrediente:

  • 1 pahar de apă
  • 4 mere naturale (de preferinţă, roşii – sunt mai bogate în antioxidanţi)
  • 1 lămâie
  • 3 linguriţe de ghimbir proaspăt ras

Lămâia se curăţă de coajă, se taie în bucăţi mai mici şi se adaugă în recipientul blender-ului, împreună cu merele spălate şi tăiate, apa şi ghimbirul ras.
Sucul se consumă înainte (preferabil) sau în timpul micului dejun, pe o perioadă de 1 – 2 săptămâni.
Apa, esenţială
În cazul în care nu consumăm apă suficientă, urina devine agresivă prin ea însăşi, îndeosebi la nivelul vezicii, unde stagnează mult timp. Prin urmare, acizii şi sărurile din urină sunt în concentraţie foarte ridicată şi pot provoca microleziuni.
Mai mult decât atât, rinichii, care asigură şi funcţia de detoxifiere, sunt împiedicaţi în a-şi îndeplini corespunzător misiunea.
Acelaşi lucru este valabil şi pentru ficat, care, pentru a funcţiona la capacitate maximă, are nevoie de un aport suficient de apă.
Potrivit experţilor, un adult obişnuit are nevoie de 4 litri de apă, de preferat filtrată, pentru rezultate cât mai bune. Este recomandată alegerea unei ape pure, săracă în nitriți şi nitraţi, precum şi în sodiu, pentru o hidratare perfectă.
Exerciţiile de mobilitate ajută în detoxifiere
Yoga, Pilates şi chiar mersul pe jos sunt exerciţii de mobilitate care pun sângele în mişcare, ceea ce ajută în mod semnificativ procesul de eliminare a toxinelor din corp.
Atunci când se optează pentru o cură de detoxifiere, nu sunt recomandate exerciţiile intense şi de lungă durată: aceastea sunt, în realitate, contraproductive, deoarece produc inflamaţii în interiorul organismului.
Câteva ore de somn în plus
Mai puţin cunoscut este faptul că cele 6 – 8 ore pe care le petrecem dormind înseamnă, de fapt, ore de terapie şi detoxifierea profundă a organismului.
Pentru că în timpul zilei, sunt depuse eforturi intense prin diverse activităţi, rămâne puţin timp de odihnă şi relaxare. Astfel, lipsa de somn poate fi compensată mergând la culcare mai devreme.
Studiile au arătat că ficatul procesează cea mai mare cantitate de inflamaţie în timpul somnului. Câteva ore de somn în plus pe perioada detoxifierii ajută la curăţirea internă a sistemului, asigurând energie pe parcursul întregii zi.
Sursă: TopRemediiNaturiste.ro

8 trucuri inedite pe care le puteți face folosind bicarbonat de sodiu şi apă

Anghinarea face minuni pentru ficatul greu, încercat de abuzurile alimentare