in

Spaghetti cu somon in sos alb..!

Timp de preparare: 30 de minute

Dificultate: pentru novice

Cantitate obținută:  4 porții, 786 kcal/porție

Vă prezint mai jos rețeta pastelor cu somon în sos alb.La originea ingredientelor stă cimbrul și vinul,aroma cărora persistă pe întreaga durată a pregătirii.Peștele poate fi gătit și la grătar,iar pentru pretențioși,puteți înlocui mazărea cu sparanghel.

Ingrediente

  • 900 g de somon
  • 5 linguri de mărar
  • 5 căței de usturoi
  • 1 ceapă
  • 1 lingură de cimbru
  • 1 pahar de mazăre verde
  • 1/2 pahar cu lapte
  • 1/2 pahar de frișcă
  • 1/2 pahar vin alb sec
  • 1/2 pahar cașcaval ras parmezan
  • Paste Fettuccine

Pentru început înlăturați somonul de pieliță și oase,spălați-l și tăiați-l cubulețe 3×4 cm,ca în fotografie.Adăugați-l într-un bol și amestecați-l împreună cu sare,piper negru și mărar tocat.

Într-o tigaie,după ce ați încălzit câteva linguri de ulei de măsline,prăjiți peștele câte 8-10 minute pe fiecare parte,până va fi gata.În aceeași tigaie,căliți usturoiul și ceapa tăiate în prealabil împreună cu o linguriță de cimbru.Adăugați vinul și prăjiți la flacără mare.

Lăsați pastele să fiarbă,iar în tigaie adăugați lapte,frișcă,parmezan ras,sare și piper,amestecând până când se va topi cașcavalul.Consecutiv lăsați la foc mediu mazărea și mărarul.

Treceți printr-o sită pastele,și păstrați o jumătate de pahar cu apa în care au fiert.Dacă sosul va fi prea dens,puteți adăuga apă.Deasupra pastelor turnați sosul și aranjați bucățile de somon.Veți obține un gust fin și cremos.Poftă bună!

Rețeta a fost adaptată de pe blogul Tatyana’s  everyday food.

 

 

loading...

Dietetic și gustos..salată din varză proaspătă și castraveți..!

Ciorba UHA de pește..!