in

Simplu și ușor – iată cum poți să crești afine acasă, în grădină sau pe terasă

Afinele sunt niste fructe foarte gustoase pe care le putem manca in starea lor naturala, le putem folosi intr-o multime de feluri de mancare, dar si pentru a face renumita si delicioasa afinata.
Ca sa nu trebuiasca sa mai mergi pana la piata sau la magazine pentru a-ti cumpara afine, iti propunem sa le plantezi tu in ghiveci, astfel incat sa le ai mereu la dispozitie.
Ce trebuie sa stii despre plantatul afinelor?
In primul rand trebuie sa alegi varietatea potrivita si pentru a nu da gres, este recomandat sa alegi din 3 recolte diferite.
Este important sa stii ca vasul in care vei planta afinele trebuie sa fie destul de mare, de aproximativ 50-80 de litri.
Pentru ca sansele ca afinele sa rodeasca, este nevoie sa fie expuse la soare minim 6 ore zi. Asadar, trebuie sa tii cont si sa fii atent la locul in care va fi pozitionat ghiveciul. De asemenea, locul in care vrei sa plasezi ghivecele, sa aiba in apropiere o sursa de apa.
Despre plantare
Cel mai bun pamant pe care poti sa il alegi pentru afine este cel obisnuit pentru flori, peste care sa adaugi inca un strat gros de pamant acid, cu un pH situate intre 4.5 – 5.5, cu un aport bun de materie organiza afanat si bine drenat. Solul se poate amesteca si cu turba si rumegus, pentru un spor de crestere si intretinere mai bun.
Cel mai bine este sa plantezi afinele in perioada de toamna si primavara si daca totusi optezi pentru un alt anotimp, exclude perioadele in care solul din exterior este inghetat.
Este foarte important de retinut faptul ca dupa ce se planteaza afinele, trebuie udate imediat, iar pentru a asigura o crestere viguroasa, este bine ca sa fie taiate un sfert dintre crengile deja formate.
Despre ingrijirea afinului
Ghivecele cu afine trebuie ingrijite si au nevoie sa fie udate, dar e bine de stiut ca radacinile nu se duc prea mult in pamant, deci trebuie sa avem grija ca la suprafata sa nu fie mereu umezeala. Astfel pot aparea boli si mucegaiuri.
In procesul de intretinere se recomanda taierea ramurilor mai inchise la culoare, dar si cele mai groase, din interiorul coroanei. De asemena, dozele noi de ingrasamat se pun doar in perioada de primavara.
Pentru ca solul sa isi mentina aciditatea, te poti folosi de pliculete de ceai uzate sau zat de cafea, pe care sa le adaugi la deasupra ghiveciului, la suprafata, o data sau de doua ori pe luna.

Neurochirurgul Vlad Ciurea: "Cititul, întâlnirile cu oameni dragi, muzica bună, ciocolata, dar mai ales dansul țin creierul sănătos"

Cum se utilizează aspirina pentru a elimina petele și semnele de acnee – măști pentru un ten perfect