in

Scoici în sos de frișcă cu usturoi.. direct de pe tărâmurile meditaraniene..!

Timp de preparare: 15 minute

Dificultate: pentru novice

Cantitate obținută:  3 porții, 293/porție

Recent am descoperit o rețetă delicioasă a scoicilor în sos de frișcă și usturoi.Acest tip de mâncare conțin puține calorii,astfel se potrivește unor zile mai puțin încărcate în mâncare.Datorită frișcăi,gustul e unul gingaș,iar dacă preferați o mâncare mai sățioasă puteți adăuga spaguetti.

Ingrediente

  • 500 g scoici
  • 1 lingură de ulei de măsline
  • 1 lingură de unt
  • 2 căței de usturoi
  • 3 linguri de frișcă (35 % grăsime)
  • 1/4 pahar de apă
  • 2 linguri de vin alb
  • 1/4 lămâie
  • 1/2 lingură de pătrunjel uscat
  • sare
  • piper negru măcinat
  • praf de chili

În primul rând vom decongela scoicile.Le vom spăla și usca într-o strecurătoare.Vom adăuga sare și piper negru după gust.Într-o tigaie cu fundul gros vom încălzi uleiul de măsline împreună cu untul.Prăjiți scoicile pe ambele părți până se vor rumeni.Aveți grijă să nu exagerați cu timpul în care le țineți pe foc.

Acum ne vom ocupa de sosul din frișcă.În aceeași tigaie adăugați usturoiul tăiat mărunt și căliți-l un pic.Adăugați în tigaie frișca,vinul,apă,sare și praf de chilli.Până la obținerea unei consistențe dorite,amestecați la foc mic.

Adăugați scoicile în sos și amestecați.Stingeți focul și adăugați în tigaie rondele de lămâie și pătrunjel uscat.Lăsați vasul să se odihnească un pic pentru a îmbiba aromele,iar mai apoi îl puteți servi cu saț.

Poftă bună!
Rețeta  a fost adaptată de pe blogul Rasa malaysia.

loading...

Ceva neobișnuit…unt cu adaos de scorțișoară..!

Deosebit de gingaș..chec fârâmicios cu mure..!