in

Scandalos de gustos…înghețată de mentă cu ciocolată !

Timp de preparare: 1 oră

Dificultate: pentru novice

Cantitate obținută:  6 porții, 376 kcal/porție

Câteva săptâmâni în urmă am descoperit rețeta înghețatei de mentă cu ciocolată și de atunci nu m-am putut despărți de ea.Am pregătit-o deja de 3 ori.E un desert ce te răcorește perfect în zilele aride de vară și depășește la gust analogul său din comerț.Gustul intens de frișcă alternează perfect cu aroma de mentă și picăturile de ciocolată.Dacă v-am făcut să salivați,urmăriți rețeta de mai jos.

Ingrediente

  • 500 ml frișcă
  • 250 ml lapte
  • 75 g zahăr
  • 3 gălbenușuri de ou
  • 1 vârf de cuțit de sare
  • 40 g mentă
  • 100 g ciocolată amară

Amestecați frișca,laptele și zahărul într-o cratiță mica și lăsați-le să fiarbă la foc mic,amestecând periodic.Lăsați-le să se răcească pe masă.Într-o altă cratiță mixați gălbenușurile și sarea.Adăugați compoziția de frișcă pas cu pas și fierbeți timp de 5 minute la foc mic până când amestecul va căpăta o consistență mai mult sau mai puțin solidă.

Lăsați-o să se răcească,adăugați mentă,și țineți-o la rece o noapte întreagă.Dimineață,treceți-o prin sită,înlăturați frunzulițele de mentă,și pregătiți suporturile de patiserie pentru înghețată.

Topiți ciocolata la baie de aburi și lăsați-o să se răcească.Într-un bol special conceput turnați înghețata și adăugați ciocolatp deasupra.Lăsați-o la congelator pentru cca 4h.

Înainte de a o servi,țineți-o la temperatura camerei pentru 5 minute.

Rețeta a fost adaptată de pe blogul The tummy train.

loading...

O capodoperă culinară…frigarui din carne de găină cu ananas !

Nourași din ou…special pentru micul dejun..!