in

Savuros și gustos..brioșe cu căpșune..!

Timp de preparare: 2h și 30 de minute

Dificultate: pentru novice

Cantitate obținută:  8 porții, 460 kcal/porție

Dacă aveți căpșuni din abundență,vă recomand să încercați rețeta de mai jos-astfel,îi veți uimi pe cei dragi cu un desert absolut fabulos.Cel mai optim e să adăugați drojdii în aluat,astfel brioșele noastre vor fi pufoase și dulci.Pentru gust,vă recomand să optați pentru căpșuni proaspete în locul celor congelate.

Ingrediente

  • 0,5 pahar cu lapte
  • 1 linguriță de drojdii uscate
  • 1 ou
  • 1/4 pahar cu zahăr
  • 100 g unt
  • 1 vârf de cuțit de sare
  • 1/2 pahar gem de căpșuni
  • 1/2 cașcaval/brânză dulce
  • 1 linguriță de esență de vanilie
  • 1 pahar de zahăr pudră

Încălziți laptele în cuptorul cu microunde timp de 30 de secunde,adăugați drojdii,amestecați și lăsați să se odihnească câteva minute.Într-un bol,adăugați un ou,zahăr,60 g de unt,făină și sare.Mixați cu un tel electric,adăugați amestecul din lapte și continuați să mixați timp de 5 minute.

Într-o farfurie unsă cu unt,lăsați să se odihnească aluatul acoperit cu folie alimentară.De regulă,va crește de x2 volum,după care îl întindem cu un făcăleț,urmând diametrul de 45×55 cm.Repartizăm uniform gemul și căpșunele tăiate mărunt.Rulăm aluatul ca în imagine.

Îl vom tăia în 8 părți egale și le vom plasa pe o tavă unsă cu unt.Pentru a respecta proporția,inițial le tăiați în jumătate,apoi încă de x2 în 4 jumătăți.Acoperiți tava cu folie alimentară și lăsați-le pe masă pentru a crește în volum pentru 2 sferturi de oră.

Încălziți rola la 180 de grade și și gătiți-le preț de 30 de minute până la o culoare aurie.Între timp pregătiți glazura.Luați crema de brânză,40 de g de unt,zahăr pudră și extractul de vanilie.Cu un mixer ,obțineți consistența potrivită,iar pentru una mai lichidă-adăugați o lingură de lapte.

Îndată ce brioșele s-au răcit un pic,glazurați-le ușor cu crema mai sus pregătită!

Poftă bună dvs. și celor dragi !

Rețeta a fost preluată de pe blogul Jo cooks.

loading...

Nourași din ou…special pentru micul dejun..!

Din cămara cu rețete…sparanghel copt cu parmezan..!