in

Șarlotă poloneză cu cremă fiartă, fină și delicioasă – Trebuie să o încerci măcar o dată

Ce fel de copturi preferați să gătiți în această perioadă? Din ce am observat noi, majoritatea gospodinelor preferă să-și răsfețe membrii familiei cu o șarlotă delicioasă… Această rețetă poloneză nu vă ia mult timp și va depăși toate așteptările…

Este un desert făcut din aluat fărâmicios, mere și cremă fiartă, extrem de fină și delicioasă…

Ingrediente:

  • 200-250 g făină
  • 150-200 g zahăr
  • 100-125 g unt
  • 3 ouă
  • 1 lingură de smântână
  • jum. de linguriță de praf de copt
  • 400 ml lapte
  • 40 g amidon
  • 500 g mere
  • 1 lingură pesmeți măcinați
  • zahăr pudră, după gust

Mod de preparare:

Amestecați făina cu praful de copt și cu untul tăiat cubulețe mici și fărâmițați-le cu o furculiță. Faceți acest lucru rapid, astfel încât untul să nu să se topească…

Adăugați zahăr, 1 lingură de smântână, 1 ou și amestecați bine. Formați din aluat o minge și împărțiți-o în două – una din ele trebuie să fie un pic mai mare decât cealaltă.

Acoperiți aluatul cu folie alimentară și pe cea mai mare puneți-o în frigider, iar pe cea mai mică în congelator, timp de 1 oră.

Scoateți bucata mai mare de aluat și presurați-o cu făină, apoi rulați aluatul într-un strat subțire, de dimensiunea formei de copt. Puneți atent aluatul în forma în care coaceți, acoperită cu folie de copt….

Faceți cu ajutorul unei furculițe câteva găuri mici în aluat și puneți-l în cuptorul preîncălzit la 180 grade Celsius, timp de 20 minute.

Pentru cremă, amestecați 2 ouă cu 100 g de zahăr. Turnați 50-100 ml lapte, adăugați amidon și amestecați până când obțineți o masă omogenă.

Turnați laptele rămas într-o cratiță și încălziți-l până la fierbere. Amestecați continuu și adăugați-l în amestecul pregătit anterior. Apoi turnați amestecul într-o cratiță și amestecați încontinuu. Fierbeți crema până se îngroașă.

Presurați baza de aluat cu pesmeți și deasupra puneți merele tăiate cubulețe.

Adăugați deasupra merelor, într-un strat uniform, crema fiartă.

Scoateți cealaltă bucată de aluat din congelator și dați-o printr-o răzătoare cu găurile mari și presurați deasupra, direct peste cremă.

Puneți totul în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius, timp de 50-60 minute.

Adăugați zahăr pudră înainte de servire.

Poftă bună!

Merge tare bine cu o ceașcă de cafea sau ceai aromat…

loading...

Comprese cu ghimbir pentru articulații – Reduc durerea și inflamația, ajută la dizolvarea calculilor biliari și renali

Cea mai ușoară și mai rapidă rețetă de tort – Este gata în 20 de minute și nu necesită coacere