in

Sărățele – bețișoare de brânză pentru gustare, le pregătesc aproape zilnic pentru că dispar cât ai clipi din ochi

Atenție! Provoacă dependență! Anume de această descriere trebuie să fie însoțită rețeta acestor biscuiți proaspeți, calzi și extrem de aromați. Eu îi mănânc încontinuu până nu mi-i ia cineva din față. Știu că nu e bine să mâninci cantități mari de făinoase, dar e imposibil să mă opresc. Sper că ați înțeles cât sunt de delicioși! Perfecți ca gustare, cu supă sau cu un pahar de vin.

Ingrediente

  • 250 grame brânză de vaci 5-9%;
  • 250 grame de unt;
  • 1 ou pentru aluat + 1 ou pentru uns;
  • 2 lingurițe de zahăr;
  • 1 linguriță de sare;
  • 1 linguriță praf de copt;
  • un sfert de linguriță bicarbonat de sodiu;
  • 350 grame de făină;
  • chimen, susan și pulbere de curry.
  1. Bateți brânza și untul până la omogenizare. Adăugați oul și zahărul, mixați.
  2. Încorporați făina combinată cu sare, bicarbonat și praf de copt și frământați un aluat omogen și destul de moale.
  3. Înfăinați masa de lucru și întindeți aluatul foaie cu grosimea de 7-8 mm.
  4. Tăiați bețișoare de lungimea și grosimea degetului arătător.
  5. Așezați bețișoarele pe tava de copt, le ungeți cu ou bătut și presărați chimen, susan și curry (sau doar unul din aceste condimente).
  6. Dați tava la cuptorul preîncălzit până la 190 grade Celsius și coaceți bețișoarele până se rumenesc, aproximativ 13-15 minute.

Serviți-le! Se topesc în gură de delicioase ce sunt!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

Sursă: retete-usoare.eu

loading...

Minunea dulce a lumii: baba neagră moldovenească vă va cuceri prin gustul și aspectul său

500 gr de cașcaval, ouă și făină… oare de ce nu am știut până acum ce minune obții din aceste ingrediente?