in

Rețetă de pască fără aluat pentru Înălțare

Salvează rețeta de pască fără aluat (se coace în Joia Mare) – ce ingredient pun gospodinele ca să iasă foarte bună? Pentru a face pască după această rețetă, veți avea nevoie de următoarele ingrediente…

Ingrediente

  • 600 g branza de vaci grasa
  • 100 g smantana
  • 6 oua
  • 300 g zahar
  • 6 linguri faina
  • 180 g unt, la temperatura camerei
  • 100 g stafide
  • 1 praf de copt
  • sare
  • coaja rasa de la o lamaie mare
  • 2 linguri esenta de vanilie
  • o lingura cacao, pentru decor – optional

Cum se prepară?

  1. Cuptorul se preincalzeste la 160 de grade Celsius. Ouale se separa. Galbenusurile si zaharul se freaca bine cu untul si un praf de sare, folosind un mixer, pana se topeste zaharul. Se adauga branza, smantana, apoi faina amestecata cu praful de copt si se amesteca bine, pana se desfac cocoloasele.
  2. Albusurile se bat spuma, separat. Cand s-au intarit suficient, se incorporeaza cu o spatula in amestecul cu galbenus. Se adauga vanilia, coaja de lamaie si se amesteca usor. La final se adauga stafidele.
  3. Compozitia se toarna intr-o forma rotunda unsa cu putin unt. (Deasupra se presara cacao.) Se coace 45-50 de minute. Se serveste calda sau rece, dupa preferinta.

Rețetă Surpriză de Cozonac cu nucă și cacao

Ingrediente

Pentru aluat

  • 300 g faina
  • 2 oua
  • 100 g unt
  • 25 g drojdie
  • 100 ml lapte
  • 50 g zahar
  • 1 varf cutit de sare
  • 250 g miez de nuca
  • 2 linguri cacao
  • 100 g nuca macinata
  • 100 g zahar
  • 2 albusuri
  • 1 galbenus, pentru uns cozonacul

Cum se prepară?

Bati ouale cu sarea si drojdia. Separat, topesti untul si-l amesteci cu laptele si zaharul. Amesteci cele doua compozitii. Adaugi faina cernuta si framanti un aluat nelipicios. Il acoperi si-l lasi la loc cald o ora, pana isi dubleaza volumul.

Intre timp, prepari umplutura. Amesteci pudra de cacao cu nucile maruntite si cu zaharul.

Albusurile le bati spuma si le adaugi la compozitia de cacao si nuci. Aluatul il imparti in doua, formezi cate o bila si o intinzi pe o masa pe care ai presarat faina.

Umpli fiecare foaie cu compozitia de nuci si cacao, rulezi si impletesti cele doua rulade.

Le pui intr-o tava tapetata cu hartie de copt si mai tii o ora la loc cald. Ungi cozonacul cu galbenusul batut, presari nuca macinata si-l dai la cuptorul preincalzit aproximativ 45 de minute.

loading...

Cei care au încercat această dietă cu cartofi și iaurt au slăbit până la 4-5 kilograme

De preparat pentru Înălțare – Rețetă de Cozonac pufos de la bunica