in

Rețete de dulciuri fără zahăr – delicii sănătoase pentru toată familia și pentru cei care sunt la dietă

Nevoia de a consuma chiar si numai ocazional ceva dulce nu poate fi ignorata, oricat de mult v-ati stradui sa mancati sanatos si sa minimizati sau chiar sa eliminati consumul de zahar. Va prezentam trei retete de dulciuri fara zahar pentru a va satisface aceasta pofta in mod sanatos si natural.

Ingrediente

  • 2 banane coapte pe care le congelati macar o ora
  • un bol de fructe de sezon (capsuni, mure, fructe de padure, piersici)
  • smantana grasa
  • miere la alegere

Cum se prepară?

Ingredientele se dau la blender si se amesteca bine. Puneti amestecul la congelator si savurati-l apoi in cupe sau cornete de napolitana.

Ingrediente

  • 70 ml ulei vegetal
  • 1 lingurita extract vanilie
  • 3 banane medii pasate
  • 1/2 lingurita sare
  • 120 gr nuci tocate
  • 160 gr fulgi de ovaz
  • 150 gr stafide

Cum se prepară?

Incingeti cuptorul la 190C si pregatiti mai multe tavi de copt.

Amestecati fulgii de ovaz, cu stafidele, nucile si sarea. Intr-un bol separat, amestecati bananele pasate cu uleiul si vanilia, apoi adaugati-le peste ingredientele uscate si omogenizati compozitia. Lasati-o sa stea timp de 15 minute.

Puneti cate o lingura din compozitie in tavile de copt la intervale egale. Coaceti biscuitii timp de 15 minute. Raciti-i pe un gratar.

Ingrediente

Pentru blat: 200 g de fistic, 100 g de caju sau miez de nuca, 4 linguri apa de cocos, 4 linguri de ulei de cocos, 3 linguri de zeama de lamaie

Pentru cremă: 100 g de alune de padure, 4 lingurite de cacao, 1/2 de lingurita de esenta de vanilie, 7 curmale, 4 lingurite de ulei de cocos (sau de trufe), apa de cocos sau lapte de soia

Cum se prepară?

Puneti la inmuiat in apa rece, timp de 2-3 ore, separat: alunele de padure, fisticul, caju.

Preparati blatul. Pisati fisticul si caju, adaugati apa de cocos, uleiul de cocos, zeama de lamaie si amestecati usor cu mana, pana ce amestecul se leaga. Puteti sa mai adaugati ulei, daca este nevoie.

Tapetati o tava cu fund detasabil cu 3/4 din amestec.

Preparati crema. Puneti in robot alunele de padure, cacao, esenta de vanilie, curmalele, uleiul de cocos, apa de cocos si amestecati pana ce totul devine omogen. Dupa gust, mai puteti adauga cacao, ulei pentru a fi mai cremos sau curmale pentru a fi mai dulce.

Puneti crema peste blat si apasati usor pe ea, pentru a se aseza bine. Adaugati restul de blat la suprafata si nivelati bine. Acoperiti si lasati tortul la frigider pentru cateva ore.

loading...

Cum speli prosoapele ca să le menții moi – câteva trucuri la îndemână

Cum crești avocado în ghiveci? Reguli de sădire și îngrijire