in

Rețetă pentru Paște – Așa faci cea mai bună Pulpă de miel la tavă

Rețetă pentru Paște – Așa faci cea mai bună Pulpă de miel la tavă – Pentru a pregăti această rețetă, veți avea nevoie de următoarele ingrediente:

  • o pulpă mare de miel
  • 5 căţei de usturoi
  • 5 linguri de ulei de măsline
  • o linguriţă de boia de ardei
  • o linguriţă de rozmarin
  • o linguriţă de cimbru
  • o linguriţă de oregano
  • sare şi piper, după gust

Cum se prepară?

  1. Înainte de toate, spală bine carnea. Stropeşte-o apoi cu ulei de măsline şi presară cimbru uscat. Acesta e primul pas prin care vei scapă de mirosul şi gustul specific mielului.
  2. Pune carnea de miel îmbibat în ulei de măsline într-o tavă din aluminiu. Presară peste carne restul condimentelor: cimbru, oregano, boia de ardei şi rozmarin. Acoperă tavă cu o foaie de aluminiu şi pune-o în frigider. Se lasă la frigider, de regulă, 12 de ore.
  3. Scoate pulpă din frigider după 12 ore şi pregăteşte o tavă nouă pentru a pune pielul în cuptor. Unge tavă cu ulei de măsline şi pune pulpă de miel în această tavă. Presară dincealaltă tavă ingredientele care au mai rămas sau s-au scurs din sucul propriu al cărnii. Acoperă şi această tavă cu o foaie de aluminiu.
  4. Da cuptorul la 250 de grade pentru aproximativ o ora. Când pulpă este gata se poate servi fie cu legume fierte sau făcute la grătar, fie cu cartofi ţărăneşti fierţi la ceaun.

Reţetă Surpriză – Friptură de miel la cuptor, rețetă tradiţională

Reţeta pentru friptură de miel după reţeta bunicii.
Reţetă friptură de miel la cuptor tradiţională. Friptura de miel nu poate să lipsească de pe masa tradiţională de Paşte dar poate fi consumată şi în restul anului, mai ales că în supermarket găseşti în orice perioadă carne de miel. Pentru ca friptura să iasă exact ca şi cea pregătită de bunica, trebuie să urmaţi o reţetă simplă.
Reţeta este garantată, mai ales dacă veţi pune toate ierburile aromatice şi usturoiul, care sunt de fapt secretele reuşitei depline.

Ingrediente

  • 1 pulpă de miel (de preferat pulpa din spate)
  • 2 kg cartofi noi
  • 6-7 caţei mari usturoi
  • 1 pahar mare vin alb
  • 1 cană de apa
  • 50 ml ulei de măsline sau floarea soarelui
  • 2-3 crenguţe rozmarin
  • 2-3 crengute măghiran proaspăt
  • sare, piper

Acoperim tava cu folie de aluminiu şi o băgam în cuptorul preîncălzit la 200 de grade pentru o oră şi jumătate. După primele 30 minute, scoatem tava din cuptor şi întoarcem pulpa pe cealalata parte.
O acoperim şi o mai lăsăm încă 30 de minute la cuptor după care o descoperim din nou, o întoarcem şi adăugăm în tavă cartofii noi spălaţi bine dar necurăţaţi, plus încă câteva ace de rozmarin şi maghiran.
Acoperim din nou şi mai lăsăm încă 30 minute la cuptor. După ultimele 30 minute, descoperim tava şi lăsăm pulpa şi cartofii la rumenit pentru încă 20-30 minute. În tot acest timp, avem grijă că sosul din tavă să nu scadă iar dacă se întâmplă acest lucru, mai adăugăm apa călduţă amestecată cu puţin vin.
Din 10 în 10 minute, ungem cu o pensulă pulpa cu sosul format în tavă. Când s-a rumenit frumos, stingem focul şi o putem servi, scrie voceatransilvaniei.ro.

Obișnuiești să consumi apă caldă cu lămâie dimineața? Iată cum se consumă corect

Chifteluțe de cartofi fragede cu verdeață și usturoi