in

Rețetă de Paște – Friptură de miel cu usturoi și vin

Pentru masa de Paste, ai putea incerca sa ii surprinzi pe cei dragi cu o reteta de friptura de miel cu usturoi si vin. Mai jos vei gasi lista cu ingredientele de care ai nevoie, precum si modul de preparare.
Pentru a pregati acest fel de mancare ai nevoie de urmatoarele ingrediente:

  • carne de miel
  • ulei de masline sau de floarea soarelui
  • vin alb
  • usturoi
  • menta
  • cimbrisor
  • rozmarin
  • foi de dafin
  • sare de mare
  • piper

Carnea de miel va fi spalata si taiata in bucati, insa nu foarte mici. Dupa aceea o poti aseza pe tava. Peste carne vei pune vinul alb si uleiul. Dupa aceea, se va taia in doua bucati o capatana de usturoi.
Acestea vor fi puse in tava, peste carne, la distante aproximativ egale una fata de cealalta. Apoi, poti pune menta, cimbrisorul, rozmarinul si foile de dafin peste carnea din tava. Dupa aceea se adauga sarea de mare si piperul macinat, in cantitati alese de fiecare, in functie de preferintele culinare.
Dupa ce urmezi acesti pasi, este importanta sa pui la frigider timp de 3 sau 4 ore tava in care ai pus carnea de miel si restul ingredientelor.
Inainte de a pune friptura la cuptor, pune apa in tava, atat cat sa o acopere. Incalzeste putin cuptorul inainte. Pune carnea la cuptor, la temperatura de 200 de grade.
Dupa 40 de minute, trebuie sa intorci carnea pe cealalta parte.
La final, friptura va fi frageda si delicioasa, numai buna de servit la masa de Paste. Poate fi servita cu cartofi copti, spre exemplu.
Este o reteta care se pregateste usor, este sanatoasa si poate fi o alegere buna pentru masa de Paste.

O singură ceașcă de ceai de ghimbir poate dizolva depunerile de grăsime și poate desfunda arterele – iată rețeta de ceai

Rețetă pentru Felie de budincă și smântână – o prăjitură simplă și delicioasă