in

Remedii ieftine cu cartofi care grăbesc vindecarea bolilor respiratorii

Amigdalita, durerile în gât și bronșita nu pot lipsi de pe lista de „afectiuni vedetă” în sezonul rece…
În aceste cazuri, nu trebuie uitate leacurile bunicii, care, de cele mai multe, ori se dovedesc de real folos.
Marea majoritate a oamenilor aruncă la gunoi coaja cartofilor, fără a ști că ea poate preveni și chiar vindeca o mulțime de boli. Printre acestea: amigdalita, durerile în gât, bronșita.
Amigdalită, dureri în gât, bronșită
Inhalații cu coji de cartofi
1. Într-un vas cu 1 litru de apă se pun la fiert cojile a 3 cartofi. După ce lichidul a dat într-un clocot, se adaugă 2 căței de usturoi pisați, după care vasul se îndepărtează de pe foc.
Se acoperă capul cu un prosop și se fac inhalații timp de 10 minute. Un astfel de procedeu se face la 2 ore după masă, pană la vindecarea completă.
Este recomandat ca după inhalații, timp de o oră, pacientul să nu vorbească, să nu mănance și să nu consume lichide.
2. Se iau 2 cartofi mai mari sau 3 cartofi medii, se spală bine și se pun la fiert în 2 litri de apă. Se lasă să fiarbă la foc potrivit, până se înmoaie.
Se îndepărtează vasul de pe foc, se lasă să se răcească timp de câteva minute, apoi se fac inhalații cu vaporii fierturii.
Se apleacă capul deasupra vasului, se acoperă cu un prosop și se inspiră aburii calzi, timp de 8-10 minute. Procedeul se practică timp de 5 zile consecutiv, de preferat seara, înainte de culcare, chiar dacă simptomele dispar.
Compresă cu cartofi
1. Doi cartofi cu coajă cu tot se spală și se dau pe răzătoarea mică. Pasta de cartofi rezultată se amestecă cu 1 lingură de oțet de mere.
Compoziția se pune într-un tifon ȋmpăturit în câteva straturi. Compresa se aplică pe gât și se infăsoară cu un fular mai gros pentru a menține zona cât mai caldă. Se lasă să acționeze timp de 4 ore.
Tratamentul se repetă în fiecare seară, timp de 4-5 zile.
2. Pentru durerile în gât se mai pot folosi și cartofii cruzi.
Se iau 1-2 cartofi cu tot cu coajă, se dau pe răzătoare, după care se amestecă cu lapte dulce sau cu oțet de mere (1 lingură).
Se pune compoziția într-un prosop, după care se înfășoară gâtul. Se poate pune seara la culcare și se ține până dimineața.
Sursă: TopRemediiNaturiste.ro

Cum se folosesc semințele și cojile de dovleac pentru a elimina viermii și paraziții intestinali?

Alimente anti-microbi care ne ajută în sezonul rece – Formează anticorpi și celule albe