in

Pulpe de găina în sos alb cu ciuperci..te lingi pe degete !

Timp de preparare: 50 de minute

Dificultate: pentru novice

Cantitate obținută:  8 porții, 560 kcal/porție

Atunci când reveniți de la muncă nu prea aveți timp sau poate și chef pentru a pregăti de toate,totodată însă va doriți ceva bun și proaspăt pentru cină.Rețeta pulpelor de găină în sos albă vă rezolvă dilema.Într-o oră,timp în care se vor coace,puteți pregăti paste și o salată.Este un meniu sățios cu un sos absolut delicios.

Ingrediente

  • 8 pulpe de găină
  • 3 linguri de unt
  • 2 căței de usturoi
  • 250 g de ciuperci
  • 3/4 dintr-un pahar de lapte
  • 3/4 dintr-un pahar de frișcă
  • 1/2 linguriță busuioc uscat
  • 1/2 linguriță de cimbru
  • sare
  • piper negru măcinat

Încălziți rola pînă la 200 de grade.Ungeți cu unt,iar apoi acoperiți cu hârtie de copt tava în care veți coace.Spălați pulpele de găină,sărați-le și piperați-le după gust.Topiți 2 linguri de unt într-o tigaie mare și prăjiți pulpele câte 2-3 minute pe fiecare parte.Puneți-le pe tavă și coaceți-le pentru 30 de minute.

Între timp spălați ciupercile și tăiați-le bucăți nu prea mari,ca în imagine.Într-o tigaie curată,topiți bucata de unt rămasă și prăjiți ciupercile împreună cu usturoi pisat timp de 5-6 minute până se va evapora apa lăsată de ciuperci.

Adăugați făină,amestecați și prăjiți încă o minută.Treptat adăugați laptele,frișca,cimbrul,busuioc,sare și piper după gust.Amestecți continuu până când sosul se va întări un pic,timp de 3-4 minute.Dacă preferați ceva picant,puteți adăuga un pic de piper roșu.

Amestecați sosul și pulpele,iar deasupra presurați pătrunjel tocat.Serviți îndată,iar în calitate de aperitiv poate servi pireul de cartofi sau pastele.

Poftă bună.

loading...

Pizza cu ciuperci champignon si cascaval ..!

Iz italian..Risotto cu ciuperci și pui