in

Pui sicilian

Vă ofer la atenție dvs. – pui sicilian. Rețeta este destul de simplă, la fel ca și ingredientele, dar bucatele se dovedesc a fi bune ca de la cei mai buni bucătari sicilieni!

Scop: Pentru masa de prânz / Pentru cină / Prânz festiv / Cina romantică

Principalul ingredient: Carne / Pui

Categoria: Mâncăruri fierbinți

Geografia bucătăriei: bucătăria siciliană

Ingrediente

  • File de pui – 4-5 unități
  • Lămâie – 3 unități
  • Usturoi – 5-6 unități
  • Unt – 3-4 l. m.
  • Busuioc proaspăt – 1 la gust
  • Sare / piper – Pentru gust
  • Spaghete – 400 g

Porții: 3-4

Descrierea preparării:

Această mâncare are un gust foarte interesant. Un amestec neobișnuit între suc de lămâie, vin alb și mirodenii în proporții anumite va adăuga o notă  mediteraneeană bucatelor tale. Încercați rețeta pentru a găti pui în stil sicilian, totul neapărat vi se va primi dacă urmați pașii conform rețetei mele!

Cum se prepară? „Puiul sicilian”

  1. Punem spaghetele la fiert și adăugăm coaja de lămâie dată prin răzătoare.
  2. Scurgem sucul de lămâie.
  3. Se taie mărunt usturoiul.
  4. Într-o tigaie pe foc mediu, topiți untul.
  5. Punem fileul de pui și-l presărăm cu sare si piper.
  6. Adăugăm usturoiul tocat.
  7. Se prăjește fileul și se presară cu făină din ambele părți.
  8. Din nou, se prăjește bine pe ambele părți, și treptat adăugăm vinul și sucul de lămâie, micșorând focul.
  9. Presărați puiul cu coaja de lămâie.
  10. Adăugăm câteva frunze de busuioc și gătiți câteva minute până când sunt gata.
  11. Îndată ce spaghetele sunt gata, adăugați-i în tigaie la fileul de pui prăjit. Turnați puțină apă, astfel încât bucatele să nu se usuce.
loading...

Pui mediteranean

Salată cu ciuperci de stridii