in

Prăjitura „Sărut dulce de mai” – cu cremă de cafea, frișcă și ciocolată

Prăjitura „Sărut dulce de mai” – cu cremă de cafea, frișcă și ciocolată! Pentru a o pregăti, vei avea nevoie de următoarele produse…

Ingrediente:

Pentru blat:

  • 4 galbenusuri
  • 140 grame zahar granulat
  • 2 linguri ulei de floarea-soarelui
  • 50 ml apa
  • 2 linguri cacao
  • 100 grame faina de grau
  • 10 grame praf de copt
  • 4 albusuri
  • 2-3 linguri cafea macinata

Pentru crema de cafea:

  • 500 ml lapte 1,5% grasimi
  • 60 grame budinca cu aroma de caramel
  • o cana de cafea instant

Alte ingrediente:

  • 300 grame unt
  • 90 grame unt
  • 250 grame smantana pentru frisca
  • 10 grame zahar vanilinat
  • 5 grame stabilizator pentru frisca

Cum se prepară?

Cum se prepară blatul?

  1. Mixeaza galbenusurile cu zaharul, dupa care adauga treptat apa calda, uleiul, cafeaua, cacaua, faina si praful de copt. Omogenizeaza.
  2. Tapeteaza cu hartie pergament o tava de copt, pune compozitia in ea si baga in cuptorul incins la 170 de grade Celsius, pentru aproximativ 20 de minute.

Cum se prepară crema de cafea?

  1. Amesteca putin lapte cu praful de budinca si cu cafeaua.
  2. Pune restul de lapte la foc potrivit.
  3. Inainte sa inceapa sa fiarba, toarna mixul in vas si amesteca in mod constant.
  4. E gata dupa ce a ajuns la consistenta destul de groasa.
  5. Dupa ce budinca s-a racit, adauga untul si zaharul. Omogenizeaza cu telul.
  6. Pregateste frisca din ingredientele mentionate mai sus.

Cum se asamblează?

  1. Transfera blatul pe un platou.
  2. Intinde crema de cafea peste el, apoi frisca.
  3. Poti decora cu ciocolata data pe razatoare.
loading...

Așa faci cele mai delicioase chifteluțe de dovlecei – Rețeta știută de puțini bucătari, acum o știi și tu

Cea mai mare greșeală pe care o facem atunci când punem varza la murat – Iată rețeta corectă