in

Prăjitura „Malai dulce” – un desert pe cât de simplu, pe atât de gustos și de nerefuzat

Prăjitura „Malai dulce” – un desert pe cât de simplu, pe atât de gustos și de nerefuzat. Se face rapid, fără bătăi de cap! Ai nevoie de…

Ingrediente:

  • 4 oua medii
  • 200 g zahar
  • 400 g iaurt grecesc
  • 200 g perle de branza, sau branza proaspata de vaci
  • 100 g unt cu 82% grasime
  • 250 g malai
  • 150 g faina
  • un plic praf de copt
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 50 g stafide
  • coaja rasa de la o lamaie

Cum se prepară?

  1. Se cerne faina impreuna cu praful de copt.
  2. Malaiul se macina cat de fin, cu rasnita de cafea, apoi se amesteca cu faina.
  3. Stafidele le punem la hidratat in apa cat sa fie acoperite si se lasa 30 de minute.
  4. Se separa albusurile de galbenusuri si se presara sare peste ele.
  5. Se mixeaza untul moale cu galbenusurile si jumatate din zahar, pana se obtine o compozitie omogena.
  6. Se adauga iaurtul, apoi malaiul cu faina si se lasa compozitia sa se odihneasca 30 de minute, pentru a se hidrata malaiul.
  7. Se adauga branza, stafidele hidratate si coaja de lamaie si se omogenizeaza compozitia.
  8. Albusurile se mixeaza spuma, adaugand treptat si restul de zahar si pe cel vanilat, apoi, se incorporeaza bezeaua in compozitia cu malai.
  9. Se intinde compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si se coace pentru 35-40 de minute, la 180 de grade.
  10. Se serveste prajitura „Malai dulce”, rece, pudrata cu zahar.

Prajitura „Malai dulce”, este o prajitura simpla, dar cu gust bun si culoare placuta, iar odata incercata, poate deveni favorita, pentru familia toata.

loading...

Cea mai mare greșeală pe care o facem atunci când punem varza la murat – Iată rețeta corectă

Nu e salam de biscuiți, dar seamană foarte bine – E verișorul lui și are un gust divin