in

Prăjitură cu miere învelită în glazură de ciocolată – Se mai numește și „Capriciul doamnelor”

Se topește în gură și se pregătește foarte ușor folosind această rețetă… Un desert de 10!

Ingrediente pentru cremă:

  • 2 linguri de lapte
  • 2 ouă
  • jumătate de pahar de zahăr
  • 1 plic de zahăr vanilat
  • 2 linguri de făină
  • 1 – 2 lingurițe de cacao
  • 100 grame de unt
  • 200 grame de nuci

Ingrediente pentru aluat:

  • 3 ouă
  • jumătate de lingură de zahăr
  • 3 linguri de miere
  • 2 lingurițe de bicarbonat de sodiu (fără vârf)
  • 60 grame de unt
  • 3 linguri de cacao
  • 2 – 2,5 linguri de făină

Ingrediente pentru glazură:

  • 2 linguri de lapte
  • 2 linguri de cacao
  • 3 linguri de zahăr
  • 30 grame de unt
  • 1 lingură de smântână

Cum se prepară?

În primul rând, trebuie să pregătiți crema.

Pentru a face acest lucru, amestecați într-o cratiță jumătate de pahar de zahăr, 2 linguri de făină, 2 lingurițe de lapte, 1 plic de zahăr vanilat și 2 ouă… Amestecați folosind un tel și fierbeți la foc mic timp de câteva minute, până când obțineți o compoziție densă… Amestecați în mod continuu, dar nu aduceți la punctul de fierbere…

Luați cratița de pe foc și adăugați 1-2 linguri de cacao pudră – Amestecați cu un tel și așteptați să se răcească…

Acum e timpul să pregătiți aluatul…

Pentru a face acest lucru, amestecați într-un bol jumătate de pahar de zahăr cu 3 linguri de miere, 3 ouă, 2 lingurițe de bicarbonat de sodiu și 60 grame de unt. Puneți cratița pe baie de aburi (bain-marie) și fierbeți timp de 5 minute, amestecând constant, până când obțineți o masă omogenă…

Scoateți bolul de la bain-marie, adăugați 3 linguri de cacao și amestecați din nou. Se adaugă, în porții mici, 2-3 linguri de făină cernută printr-o sită și se amestecă până obțineți o masă omogenă.

Presărați niște făin pe masa de lucru și frământați un aluat moale…

Împărțiți aluatul în 8 bucăți de aproximativ aceeași mărime. Întindeți în foi subțiri de tort și, cu ajutorul unei farfurii obișnuite, tăiați în formă de cercuri… Formați încă o foaie din resturi, vom avea nevoie de ea pentru decorul prăjiturii…

Acoperiți tava cu hârtie de copt, presărați cu făină, puneți o foaie de prăjitură și trimiteți în cuptorul preîncălzit la 180 de grade, timp de 3-5 minute. Răciți-le pe un suport tip grill. În mod similar, coaceți toate foile rămase…

Ne întoarcem la cremă și adăugăm 100 grame de unt moale, amestecă, bine cu un tel sau folosind un mixer. Adăugați și nucile tocate mărunt cu un cuțit…

Foile răcite se ung cu 2-3 linguri din crema pregătită, se adaugă nucile mărunțite și se pun una peste cealaltă.

Nu ungeți prăjitura pe deasupra, păstrați o cantitate mică de cremă pentru părțile laterale ale tortului…

Gătim glazura.

Pentru a face acest lucru, amestecați într-o cratiță 2 linguri de lapte, 30 grame de unt, 3 linguri de zahăr, 2 linguri de cacao, 1 lingură de smântână. Se fierbe la foc mic timp de 2 minute până când se îngroașă. Se ia de pe foc și se toarnă imediat glazura caldă pe partea de sus a prăjiturii… Dați la frigider 5 minute pentru a se întări glazura…

Mărunțiți foaia de tort rămasă, tapetați cu cremă părțile laterale ale prăjiturii, presărați cu nuci și lăsați prăjitura la temperatura camerei timp de 3-4 ore. Lăsați la frigider peste noapte și serviți în ziua următoare…

Poftă bună!

loading...

Cea mai delicioasă prăjitură de casă cu mac – Prăjitură originală, delicată și aerată

Ce mic dejun preferă fiecare zodie – Vă regăsiți?