in

Porumb în stil mexican

Și din nou regele câmpiilor – porumbul. Numai de data aceasta îi vom da un gust picant al bucătăriei mexicane. Gătim porumbul în stil mexican!
 
Scop: Pentru prânz / Pentru cină
Principalul ingredient: Legume / porumb
Categoria: Garnitură
Geografia bucătăriei: mexicană
Ingrediente

  • Porumb – 4 unități
  • Unt – 50 g
  • Ardei roșu chili – 1-2 unități
  • Cașcaval picant – 50 g
  • Lime – 2 unități
  • Sare – Pentru gust

Porții: 4
Descrierea preparării:
În sfârșit, a venit mult-așteptat sezonul porumbului. Și acum vă voi spune cum să preparați un porumb aromat și picant în stil mexican. Desigur, acesta le va plăcea doar iubitorilor mâncărurilor picante. Dar dacă vrei să încerci ceva nou, atunci îți sugerez să încep cu această rețetă. Deci, vă prezint o rețetă simplă pentru porumb mexican.
Cum se prepară?”Porumb în mexican”

   1. Curățați porumbii de frunze și fire de păr și puneți-le într-o cratiță profundă. Umpleți cu apă, aduceți-l la fierbere și gătiții timp de 20 de minute.
   2. Ardeiul chili este bine spălat și tăiat fin.
   3. Cașcavalul dat prin rozătoare măruntă.
   4. Lime sau lămâia spălați și tăiați în inele.
   5. Porumbul fiert trebuie scos din castron și lăsat să se usuce. Apoi îl coacem pe grătar sau pe gril. De asemenea, puteți face același lucru acasă în cuptor. Nu va dura mai mult de 10 minute până când porumbul nu începe să prindă culoare.
   6. Fiind încă fierbinte se dă cu unt și se presară cu chili și cașcaval ras. Porumbul este servit cu felii de lime și sare mășcată. În opinia mea, aceasta este o rețetă minunată pentru un picnic cu prietenii în aer liber.

Plăcintă ciobănească

Porumb la multifierbător pe aburi