in

Plăcintă ciobănească

Plăcintă ciobănească o mâncare tradițională engleză după o rețetă veche. Acesta poate fi servit ca mâncarea principală. Bogăția plăcilor este dată de carnea de vită și cartofi suculenți.

Descrierea preparării:

Rețeta pentru o plăcintă de cioban este un clasic al bucătăriei englezești. Este greu să vă imaginați un fel de mâncare mai tipic pentru bucătăria locală decât asta. Plăcinta se dovedește a fi incredibil de consistent, nu în zădar l-au și numit  „ciobănesc”. Mănânci o porție dis-de-dimineață – și toată ziua ești sătul. Așadar, vă recomand să aflați cum se prepară plăcinta ciobănească și să nu vă leneviți să o gătiți!

Scop: Pentru prânz / Pentru cină / Pentru o masă festivă / Prânz festiv / Cină de familie

Principalul ingredient: Carne / Legume / Cartofi / Carne tocată

Categoria: Coacere / Patiserie

Geografia bucătăriei: engleza

Ingrediente

  • Cartofi – 1 kg
  • Carne de vită tocată – 800 g
  • Ceapa – 1 unitate
  • Usturoi – 2-3 căței
  • Morcovi – 6-7 unități
  • Piper măcinat –  Pentru gust
  • Unt – 2 l. m.

Porții: 3-4

Cum se prepară? „Plăcinta ciobănească”

  1. Tăiați cartofii lobuli de dimensiuni medii, umpleți cu apă și puneți să fiarbă.
  2. Se taie usturoiul, taie ceapa si morcovii.
  3. Prăjiți carnea tocată, se adaugă ceapa tocată mărunt pe foc mediu până devin aurii.
  4. Presărăm abundent cu piper negru și adăugați făină. Amestecăm bine până când este absorbită toată.
  5. Adăugați bulionul de vită și amestecați bine totul. Adăugați mazărea și morcovii și amestecați din nou, reduceți focul și dați câteva minute să fiarbă. Sosul trebuie să se îngroașe și legumele să devină mai moi. În cazul în care sosul este prea gros, atunci puteți adăuga încă puțin bulion.
  6. Până la moment cartofii ar trebui să fie deja fierți. Scurgeți o parte din apă, lăsând un pic pentru cartofi piure, adăugați câteva linguri de unt și zdrobiți cartofii la o consistență de cartofi piure.
  7. Formând un blat din piureul de cartofi pe o tavă de copt, se pune tocătura de carne prăjită cu legume.
  8. Presărăm peste cu cașcaval și punem în cuptor la 280 de grade. Păstrați în cuptor până când se topește cașcavalul.
loading...

Piept de pui cu cartofi la cuptor

Porumb în stil mexican