in

Pizza cu ciuperci champignon si cascaval ..!

Timp de preparare: 30 de minute

Dificultate: pentru novice

Cantitate obținută:  7 porții , 596 kcal/porție

Dacă timpul rece vă îndeamnă să vă petreceți serile acasă,e tocmai potrivit pentru forfote la bucătărie.Mai jos vă prezint rețeta unei pizze delicioase,cu umplutură de ciuperci champignon și cașcaval.Mozarella obișnuită va fi înlocuită de cașcavalul Brie,iar cantitatea de ingrediente e tocmai potrivită pentru 2 persoane.

Ingrediente

  • 1 pahar și 3/4 de făină
  • 2 linguri făină de porumb
  • 1 linguriță de sare
  • 1/8 linguriță de drojdie uscată
  • 3/4 pahar de apă
  • 3 linguri ulei de măsline
  • 2 cepe
  • 1 lingură de rozmarin
  • 1/4 pahar de vin alb
  • 250 g de ciuperci champignon
  • 1 ceapă
  • 1 lingură de pătrunjel tocat
  • 150 g cașcaval Brie

Puteți opta pentru aluat din comerț sau îl puteți prepara desinestătător.Într-un bol amestecați făina de grâu,cea de porumb,sarea și drojdiile.Adăugați treptat apă,amestecând continuu cu o lopățică din lemn.

Amestecați până la omogenizarea completă a tuturor ingredientelor.Formați o bilă mare din aluat și lăsați-o într-un bol acoperit cu folie alimentară pentru cca 18-20 de ore.În acest timp își va dubla volumul.

Cerneți un pic de făină pe masa unde veți modela aluatul.Întindeți aluatul în formă de pătrat și apoi împreunați colțurile.Formați din nou o bilă și acoperiți-l cu un prosop umed sau cu folie alimentară.Lăsați-l la frigider pentru 3 zile,iar când vă veți hotărî să-l pregătiți,lăsați-l la temperatura camerei pentru 2-3 ore.

Pentru a pregăti umplutura,încălziți o lingură de ulei de măsline într-o tigaie.Tocați mărunt ceapa și rozmarinul,călindu-le în tigaie timp de 20 de minute,până la caramelizare.Adăugați un pic de vin în tigaie și lăsați-l să se înnăbușe câteva minute.

Tăiați felii ciupercile,ceapa,sărați-le,piperați-le și prăjiți-le timp de 5 minute într-o altă tigaie,după care puteți adăuga pătrunjel tăiat mărunt.

Întinde-ți aluatul pentru pizza în tavă și încălziți rola până la 230 de grade.Stropiți aluatul cu ulei de măsline și adăugați ceapa.Deasupra puneți ciupercile și cașcavalul Brie tăiat mărunt.Sărați și piperați după gust.Coaceți timp de 18 minute până se va rumeni.Serviți-o caldă,căci atunci e mai pufoasă și mai suculentă.Să aveți poftă!

Rețeta  a fost adaptată de pe Two of a kind cooks.

loading...

Inimioare dulci din aluat foietaj și căpșuni..!

Pulpe de găina în sos alb cu ciuperci..te lingi pe degete !