in

Pește copt cu cartofi

Vă sugerez să vă cunoașteți cu rețeta mea preferată pentru peștele copt cu cartofi. Mâncarea se dovedește a fi aromată, suculentă, cu o crustă apetisantă, și toate acestea – fără multă agitație!

Scop: Pentru prânz / Cina festivă

Principalul ingredient: Pește și fructe de mare / Legume / Cartofi / Merluciu

Categoria: Mâncăruri fierbinți

Ingrediente

    • Cartofi – 6 unități
    • Fileu de merluciu – 600 g
    • Unt – 3 Art. linguri
    • Ouă – 3 unități
    • Lapte – 1 pahar
    • Oțet – 1 l. m.
    • Sare – Pentru gust
    • Piper – Pentru gust

Porții: 3-5

Descrierea preparării:

Această rețetă pentru pește copt cu cartofi, îmi place pentru gustul său, pește, cartofi și sos. Așa că tuturor fanilor de abundență de condimente și ingrediente, pot spune că este o rețeta foarte simplă.

Cum se prepară?

      1. Cartofii îi spălăm și curățim. Trăim în cercuri cu grosimea de cel puțin jumătate de centimetru.
      2. Peștele semi congelat o tăiem în porții.
      3. Acum turnați puțin ulei vegetal în vasul de copt, astfel încât peștele să nu ardă în timpul coacerii. Puneți bucățile de merluciu și presărați fiecare bucată cu oțet.
      4. Acoperim peștele cu un strat de cartofi, presărați cu sare și piper la gust.
      5. Acum pregătiți sosul. Pentru a face acest lucru, amestecați ouăle într-un bol separat cu lapte până când se omogenizează. Dacă doriți, puteți adăuga la acest sos condimentele sau mirodenii preferate.
      6. Turnați sosul peste cartofi.
      7. Topiți într-un vas separat unt și turnați peste ingredientele în vasul de copt.

Gata! Îl trimitem in cuptor preîncălzit pentru o jumătate de oră. Aici, în funcție de capacitatea cuptorului, timpul de gătire poate varia, deci verificați prepararea cartofilor după o jumătate de oră și apoi să gătiți mai departe sau serviți imediat la masă, decorând cu verdeață. Untul redă bucatelor o crustă apetisantă, îl puteți servi la masă direct în vasil de copt. Bon apetit!

loading...

Jeleu de lămâie

Piept de pui cu cartofi la cuptor