in

O capodoperă culinară…frigarui din carne de găină cu ananas !

Timp de preparare: 1 oră

Dificultate: pentru novice

Cantitate obținută:  6 porții, 537 kcal/porție

În acest weekend am descoperit o nouă rețetă pentru un picnic perfect-frigărui din carne de pui cu ananas și becon.Pe lângă faptul că e gustos,a înlocuit pe bune,rețeta binecunoscută a frigăruiului clasic.Bucățile suculente de ananas alternează  cu cele de becon crocant și cele de carne.Ardeiul gras îi conferă ,alături de sos,un gust aparte.

Ingrediente

  • 1 kg piept de găină
  • 1 ananas
  • 2 ardei grași
  • 1 ceapă
  • 12 felii de becon
  • 1,5 pahar de suc de ananas
  • 1,5 lingură de amidon de porumb
  • 0,5 pahar de zahăr brun
  • 2 linguri sos de soia
  • 0,5 linguriță de sare

Pentru început vom pregăti sosul pentru frigărui.Într-o cratiță,vom adăuga sucul de ananas,sarea,zahărul,amidonul și sosul de soia.Amestecăm până la dizolvarea amidonului și apoi le fierbem până la primul clocot.Îl vom lăsa să se răcească.

Pieptul de găină,ananasul,ardeiul gras și ceapa le vom tăia în bucăți medii,ca în poza de mai jos,cca 4 cm fiecare.Am prăjit frigărui în tigaia grill și am folosit bețișoare din lemn.Se potrivesc și pentru a pregăti frigăruiul în rolă.

Vom urmări o oarecare ordine la pregătirea frigăruiul.Din prima vom adăuga o felie de becon,apoi una de găina,deasupra becon,ananas,becon în spirală,ceapă și ardei.Într-un final,veți obține rezultatul de mai jos.

O porție conține 2 bucăți de becon,4 de carne,3 de ananas și deja ardei cu ceapă.Încălziți între timp grill-ul,stropiți frigăruiul cu un pic de ulei și aranjațile uniform.

Prăjiți-le timp de 10-15 minute,rotindu-le periodic pentru a se rumeni uniform.

Deasupra frigăruiului gata pregătit adăugați sosul și servițil alături de cei dragi !!

Rețeta a fost adaptată de pe blogul Tablespoon.

loading...

Deosebit de bun…dulceață din agriș și portocale

Scandalos de gustos…înghețată de mentă cu ciocolată !