in

Mâncare orientală tradițională – simplă și delicioasă – cu umplutură de carne tocată

Vă propun să încercați această rețetă simplă, dar sațioasă și incredibil de gustoasă!

O variantă perfectă pentru un prânz sau pentru o cină orientală cu prietenii / familia.

Ingrediente necesare

Ingrediente pentru aluat:

  • 150 ml de apă caldă
  • 1 linguriță sare
  • 3 pahare făină

Ingrediente pentru umplutură:

  • 350 grame carne tocată (amestec de porc și vită);
  • 1 ceapă mare
  • sare
  • piper negru măcinat
  • verdeață (pătrunjel și busuioc)

Ingrediente pentru sos:

  • 1 ceapă
  • 1 morcov
  • 1 roșie (se poate înlocui cu pastă de tomate)

Cum se prepară?

Pentru aluat, treceți făina prin sită, adăugați sarea și amestecați compoziția.

Se toarnă apoi apa și se frământă aluatul.

Pentru umplutură, în carnea tocată se adăugă ceapa, sarea, condimentele și verdeața.

Umplutura este gata.

Formăm un khanum – pentru aceasta, împărțim aluatul în 2 bucăți egale.

Fiecare bucată de aluat se întinde cu sucitorul cât de subțire posibil.

Cu cât mai subțire este aluatul, cu atât mai gustoasă va fi mâncarea.

Repartizați umplutura peste întreaga suprafață a aluatului și răsuciți ușor.

Ar trebui să obțineți ceva asemănător cu o ruladă.

Lipiți bine marginile ruladei.

Khanum-ul se pregătește într-o tavă cu fund dublu, detașabil, sau în multicooker, timp de 45-50 de minute.

Pereții recipientului în care se va prepara mâncarea se tapetează cu puțin ulei.

Pentru sos, se călește ceapa împreună cu un morcov și o roșie (sau pastă de tomate).

Când legumele sunt gata, se adaugă un cățel de usturoi și verdeața.

Se acoperă cu un capac timp de 5 minute.

Se servește cald, cu sos de roșii și verdeață, sau pur și simplu cu smântână…

Poftă bună!

loading...

Chifle de vanilie aromate, extrem de pufoase, de culoare aurie, cu crustă crocantă și moi în interior

Aluatul perfect pentru pandișpan – Rețetă de pandișpan simplă, pas cu pas, pentru începători