in

Lapte de pasăre – un desert pufos, ușor și delicios

Această prăjitură fină este absolut fantastică! O combinație mai bună nici că se poate – sufleu aerat și glazură de ciocolată.

Pentru prăjitură:

  • 16 grame de gelatină;
  • 1 pahar de lapte (250 ml);
  • 1 pahar de zahăr (200 gr);
  • 450 grame de smântână fermentată;
  • 450 grame de frișcă rece lichidă;
  • ulei – de uns forma.

Pentru glazură:

  • 5 linguri de cacao;
  • 5 linguri de zahăr;
  • 8 grame de gelatină;
  • 5 linguri de lapte;
  • 1 pahar de apă rece (250 ml).

Cum se prepară?

1. Într-o cratiță, combinați gelatina cu 1 pahar de lapte. Puneți amestecul la foc mediu și îl bateți până apar aburi deasupra laptelui. Laptele nu trebuie să ajungă până la punctul de fierbere. Luați cratița de pe foc și lăsați compoziția să se răcească.

2. Ungeți cu ulei o formă din sticlă cu dimensiunile 20*30 cm.

3. Mixați, la viteză medie, 1 pahar de zahăr cu smântână fermentată și frișcă lichidă, cât să obțineți o compoziție omogenă.

4. Continuați să mixați și turnați încet amestecul cald de lapte.

5. Puneți compoziția în formă și nivelați suprafața. Acoperiți cu folie de plastci și dați forma la frigider.

6. Pregătiți glazura. Amestecați într-o cratiță cacao, zahărul și gelatina. În timp ce bateți amestecul cu mixerul, turnați apa și laptele. Puneți compoziția la foc mediu și o aduceți până la punctul de fierbere, amestecând constant. Glazura trebuie să fie netedă și omogenă. Lăsați-o să se răcească timp de 1 oră.

7. Apoi turnați încet glazura deasupra sufleului de lapte. Dați tortul la frigider pentru cel puțin 5 ore.

Un desert clasic pentru toți amatorii de dulce.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

Sursă: retete-usoare.info

loading...

Budincă cu brânză dulce de vaci și stafide (fără făină și griș) – un desert hipocaloric, dedicat celor care au grijă de siluetă

Durere abdominală în partea dreaptă – Ce boli și afecțiuni dau dureri abdominale?