in

Julienul de ciuperci, uneori poate fi servit cu tot cu vas… Irezistibil!

Ingrediente

  • 5 cartofi mari;
  • 50-70 g de unt + câteva bucățele — pentru unsul tăvii și adăugarea în cartofi;
  • 400 g de ciuperci Champignon (sau alt tip de ciuperci);
  • o ceapă;
  • aproximativ o lingură de făină;
  • 250 ml de smântână pentru gătit/fermentată;
  • sare, piper negru măcinat — după gust;
  • cașcaval ras — după gust.

Cum se prepară?

1. Spălați foarte bine cartofii și, preferabil, nu-i curățați de coajă. Dar dacă veți observa zone suspecte pe suprafața lor, pur și simplu îndepărtați-le cu ajutorul cuțitului. Apoi tăiați-le „capacele”, așezându-i în poziție longitudinală. Astfel viitoarele „vase” vor deveni mai mari și mai spațioase.

2. Folosind o linguriță, scoateți cu grijă pulpa cartofilor, astfel încât pereții și fundul fiecărui „vas” să nu fie mai gros de 5-7 cm. Ce trebuie să faceți cu pulpa rămasă? Hotărâți chiar dumneavoastră, deoarece nu veți mai avea nevoie de ea în timpul preparării acestui fel de mâncare.

3. Scufundați „vasele” pregătite în apă rece, ca să nu se întunece.

4. Între timp preîncălziți cuptorul până la 180-200°C și pregătiți julienul prin una dintre cele mai răspândite metode. Astfel, topiți aproximativ 50-70 g de unt într-o tigaie și adăugați ciupercile Champignon (sau alte ciuperci) mărunțite în ea.

5. Amestecând, așteptați până când ciupercile își vor elibera sucul și se vor micșora. Înnăbușiți-le timp de 2-3 minute la foc moderat, după care adăugați ceapa mărunțită.

6. Amestecând, înnăbușiți totul încă 5-7 minute. Apoi adăugați aproximativ o lingură de făină — pentru îngroșarea julienului. Iarăși amestecați foarte bine.

7. Asigurându-vă că făina a fost încorporată uniform, turnați 250 ml de smântână pentru gătit sau fermentată (dacă vă place julienul mai acrișor).

8. Asezonați julienul cu un praf de sare și piper negru măcinat. Înnăbușiți-l până se va îngroșa smântâna. Durează încă 3-4 minute. Apoi puneți tigaia deoparte.

9. Scoateți „vasele” din apă și uscați-le cu ajutorul prosoapelor de hârtie. Adăugați câteva cristale de sare, puțin piper negru măcinat și o bucată foarte mică de unt în fiecare dintre ele. Așezați-le pe o tavă unsă cu unt sau ghee.

10. Apoi, folosind o lingură, adăugați ciupercile înnăbușite în smântână, răspândindu-le uniform în fiecare „vas”.

11. Introduceți tava cu cartofii umpluți în cuptorul preîncălzit, așezându-o pe raftul lui mijlociu.

12. După 15 minute de la începutul procesului de coacere, scoateți „vasele” din cuptor și presărați julienul din ele cu cașcaval ras, astfel încât să se formeze un fel de „capac” deasupra lui. Acesta nu va permite umpluturii să se usuce și, corespunzător, va transforma ciupercile în julien. Iarăși introduceți tava în cuptor.

13. Coaceți julienul din cartofi încă 15-20 minute. Semn de preparare completă: apariția unei cruste rumene atât deasupra, cât și în jurul cartofilor.

14. Înainte de servire, ar fi bine să stropiți fiecare cartof cu o linguriță de unt topit. Acești cartofi sunt mai confortabil de mâncat, răsturnându-i cu fundul în sus.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

Sursă rețetă: retete-usoare.info

loading...

Roșiile uscatem o metodă foarte reușită de conservare – Încercați-o și nu veți regreta!

3 rețete simple de salate pentru o siluetă de invidiat – Fiți supli și fericiți