in

Jeleu de lămâie

Gustul fructelor citrice vă va aminti de zile însorite de vară. Cel mai preferat deliciu copilăriei noastre, pregătită cu mâinile noastre din ingrediente naturale – jeleu de lămâie. Gătim!
Scop: Cina festivă
Principalul ingredient: fructe / lămâie
Categoria: Deserturi / Jeleu
Ingrediente

 • Lămâie – 1 bucată
 • Zahăr – 1 pahar
 • Gelatină – 25 de grame

Porții: 5-6
Descrierea preparării:
Chiar nu vă amintiți de copilărie când vine vorba de jeleu? Îți pot povesti cum să pregătești jeleu de lămâie acasă și, crede-mă, este mult mai gustos cel cumpărat. Nu vă leneviți și bucurați-vă copiii, și poate chiar pe tine însuți, nu uitați că este numai gustos, ci și sănătos. Iată o rețetă pentru jeleu de lămâie.
Cum se prepară? Jeleu de lămâie

 1. Luați o pungă de gelatină și urmând cu strictețe instrucțiunile, amestecăm gelatina cu apă în proporția indicată pe ambalaj.
 2. Într-o cratiță, amestecați un pahar de zahăr cu 3 pahare de apă, amestecați până când zahărul este complet dizolvat și fiert.
 3. În timp ce gelatina se umflă în apă rece, folosim o răzătoare de mică pentru a da coaja de lămâie.
 4. Adăugați coaja de lămâie în cratiță la siropul de zahăr și plasăm gelatina acolo. Puneți pe focul și amestecând constant, aduceți la fierbere.
 5. Scurgeți sucul din lămâie într-un pahar și apoi îl turnați în castron cu restul ingredientelor.
 6. Turnați conținutul castronului printr-un tifon de strecurat.
 7. Împărțim jeleul în forme și le lăsăm pentru câteva ore în frigider.
 8. Când jeleul se va răci, va fi gata de utilizare. Pentru a face mai ușor să le scoateți din forme, forma trebuie pusă în apă caldă pentru câteva secunde. Puteți decora jeleul cu felii de lămâie cu frunze de menta și chiar pe o masă festivă un astfel de desert va arăta apetisant.

Friptură din cartofi

Pește copt cu cartofi