in

Iz italian..Risotto cu ciuperci și pui

Timp de preparare: 1 oră

Dificultate: pentru novice

Cantitate obținută:  8 porții, 741/porție

 

Pentru timpul rece,risotto cu ciuperci și carne de pui se potrivește perfect.Este un meniu sățios,alături de un sos de frișcă delicios.Ciupercile și usturoiul îi oferă o aromă deosebită,alături de vin și parmezan.

Ingrediente

  • 600 fileu de găină
  • 300 g ciuperci Champignon
  • 3 pahare de orez
  • 3 căței de usturoi
  • 1 ceapă
  • 3/4 pahar vin alb sec
  • 2 l zeamă de găină
  • 1/2 pahar de frișcă
  • 1 pahar de cașcaval Parmezan
  • Piper negru măcinat

Pentru început spălați fileul,înlăturați grăsimea de prisos și treceți-le prin sare și piper.Într-o tigaie,încălziți 3 linguri de ulei de măsline.Prăjiți carnea până la binecunoscuta-i culoare,lăsați-o să se răcească și tăiați-o cubulețe.

Spălați ciupercile și tăiați-le felii.Adăugați-le în aceeași tigaie și prăjiți-le la foc mare ,pentru a se evapora apa.Nu uitați să amestecați.

Într-o tigaie cu suprafața groasă adăugați 2 linguri de ulei de măsline,ceapa tocată mărunt și usturoi.Căliți-le la foc mediu,până la o nuanță transparentă.Adăugați orez și amestecați sârguincios.Adăugați  vinul după 3 minute,iar mai apoi zeama de găină până a fi complet absorbită de orez.

După ce a fiert orezul,puteți adăuga carnea de găină și ciupercile.Sărați și piperați după gust.Lăsați pentru încă 2 minute la foc mic,iar apoi adăugați frișca neîndulcită și cașcavalul dat prin răzătoare.Serviți-le îndată ,iar la o încălzire ulterioară mai adăugați sos.

Rețeta a fost adaptată de pe blogul Simply home cooked.

loading...

Pulpe de găina în sos alb cu ciuperci..te lingi pe degete !

Dietetic și gustos..salată din varză proaspătă și castraveți..!