in

Irezistibil de bun..căpșuni în ciocolată !

Când organizezi o petrecere sau dorești să îți surprinzi jumătatea,rețeta de căpșuni în ciocolată e o adevărată găselniță.Sunt combinate 2 tipuri de ciolată-o adevărată fantezie la care se mai adaugă și gustul de șampanie,ingredient care poate fi omis dacă veți pregăti desertul pentru copii.

Ingrediente

  • 500 g de căpșuni
  • 750 ml de șampanie
  • 400 g ciocolată de lapte
  • 2 lingurițe de ulei
  • 100 g ciocolată albă

Pentru început spălați căpșunele proaspete și uscați-le cu un prosop de hârtie fără a le rupe codițele.Lăsați-le într-un bol și turnați șampanie deasupra.Acoperiți bolul cu folie alimentară și lăsați-l într-un loc răcoros pentru 24 de ore.

A 2-a zi acoperiți o tavă cu hârtie de copt.Cu grijă și atenție extrageți căpșunele care deja au absorbit șampania.La o baie de abur topiți ciocolata împreună cu uleiul rafinat fără miros care la fel de bine poate fi înlocuit cu unt.

Luați o căpșună de codiță și adânciți-o 3 sferturi în amestecul de ciocolată.Efectuați procedura și cu celelalte,iar apoi plasați-le pe tavă.

Într-un bol separat,topiți ciocolata albă,lăsați-o să se răcească un pic și cu o seringă decorați căpșunele.

Cel mai bine e să le serviți timp de 24h după preparare,și să le păstrați la frigider,pentru a nu se topi.

Rețeta a fost adaptată de pe blogul Frosting & asmile.

 

loading...

Caise în suc propriu !

Chec rapid cu dulceață de zmeură !