in

Iată cum se prepară cel mai gustos și mai subțire aluat pentru Pizza

Iată cum se prepară cel mai gustos și mai subțire aluat pentru Pizza – Vă spun sincer că e cel mai bun alaut pe care l-am încercat… pentru Pizza, bineînțeles…

Ingrediente:

  • 10 grame drojdie uscată
  • 1 lingură de zahăr
  • 250 ml apă caldă
  • un vârf de lingură de sare
  • o lingură de ulei de măsline
  • 350 grame făină (încă 50-100 grame în caz că aluatul va fi lichid)

Cum se prepară?

  1. Se toarnă făina în formă de munte într-un bol, iar în mijloc se face o adâncitură.
  2. Se adugă zahărul, un vârf de sare și ulei de măsline. Se toarnă apa, apoi drojdia uscată.
  3. Frământați aluatul cu mâinile. Se așterne aluatul pentru pizza pe masa tapetată cu făină și se frământă aproximativ 5 minute.
  4. Se așează aluatul în bol, se acoperă cu un prosop și se lasă o oră pentru ca aluatul să crească de 2 ori în volum.
  5. După preparare, treceți la coacerea pizzei. Puteți adăuga ce ingrediente doriți pe post de umplutură.
  6. Toppingul folosit de mine este format din paste de tomate, puțină apă, condimente și 2 feluri de cașcaval: mozzarella și cașcaval clasic.
  7. Se pune Pizza la cuptorul preîncălzit la 190-200 grade, timp de 20 minute.
  8. Din această cantitate de aluat se obțin 3 pizza mari.

Poftă bună!

loading...

Cornulețe cu vișine – din aluat subțire și umplutură delicioasă

8 Măști pentru un podoabă capilară superbă !