in

Gust mediteranian..Frittata din cartofi și legume..!

Timp de preparare: 40 de minute

Dificultate: pentru novice

Cantitate obținută:  6 porții , 323 kcal/porție

Rețeta frittatei din cartofi ne vine în ajutor atunci când trebuie să pregătim un mic dejun sățios.Ingredientele sunt din cele mai simple,dar mai puteți adăuga felii de becon sau șuncă.Pentru un gust desăvârșit cel mai bine e să o preparați în tigaie de fontă.

Ingrediente

  • 5 cartofi
  • 1 ceapă
  • 1 cățel de usturoi
  • 12 ouă
  • 1 pahar de cașcaval ras
  • 1/3 pahar de lapte
  • 1/4 pahar de pătrunjel tocat
  • ulei de măsline
  • piper negru măcinat
  • sare

Pentru început  spălați,curățiți și tăiați cubulețe cartofii.Lăsați-i la fiert până la primul clocot,și continuați să-i fierbeți pentru încă 5 minute.

Lăsați rola să se încălzească până la 220 de grade.Într-un bol,zbateți ouăle împreună cu laptele.Cel mai bine se potrivește un lapte bogat în grăsimi,aproape de consistența frișcăi.

Adăugați cașcaval ras în bol,pătrunjel tocat,piper negru și sare după gust.Amestecați bine și lăsați-o pentru câteva minute.

Într-o tigaie mare de fontă încălziți câteva linguri de ulei de măsline.Prăjiți cartofii,amestecându-i ,timp de 5 minute.Tocați ceapa,pisați usturoiul și adăugații în tigaie,călindu-i pentru încă 5 minute.

Adăugați compoziția din ou,și fără a o amesteca,țineți-o la foc pentru câteva minute,iar apoi lăsați-o în rolă pentru 10-15 minute.Orientați-vă după culoare-i aurie,specifică.Serviți-o fierbinte,pentru a-i savura pe deplin gustul.

Rețeta a fost adaptată de pe blogul Industry eats.

loading...

Dulceață de căpșuni..copii o adoră!

Un gust exotic..găină coaptă cu suc de lămâie și usturoi.