in

Foi de clătite…deosebit de gustos..!

Timp de preparare: 2 ore

Dificultate: pentru gospodine cu experiență

Cantitate obținută:  25 de bucăți, 99 kcal/porție

Vă prezint mai jos rețeta unor clătite,care,pur și simplu se topesc în gură.Mult timp jonglam cu ingredientele,până a găsi proporțiile necesare.Datorită unei cantități mari de ouă,foile de clătite se primesc deosebit de elastice,subțiri și se potrivesc cu orice umplutură,atât dulce cât și sărată.Sunt foarte gingașe la gust și se gătesc ușor.Copilul le-a redenumit în clătita-soare,și mereu cere ados.

Ingrediente

  • 160 g de făină
  • 15 g de sare (pe vârf de cuțit)
  • 4 lingurițe de zahăr
  • 700 ml lapte
  • 6 ouă
  • 120 g de unt

Într-un bol mare,vom cerne făină,vom adăuga sare  și zahăr în cantitatea mai sus menționată.Treptat,vom adăuga lapte.E mai bine să o facem în câteva reprize,amestecând minuțios după fiecare repriză.Vă va ajuta să evitați cocoloașele.De obicei aleg lapte cu grăsimea de 2,5 %.

Adăugați ouă și amestecați din nou.Nu vă fie frică să adăugați tocmai 6 ouă.Le vor conferi clătitelor elasticitate,fără a le perturba gustul.Într-o tigaie specială,turnați câte o porție din amestec,și după ce va forma o coajă rumenă la margini,schimbați clătita pe cealaltă parte.Dacă se rupe,mai adăugați o lingură de făină în aluat.

Timp de 1 minută se va prăji fiecare clătită,30 de secunde pe o parte și 30 pe alta.După ce le-ați aranjat pe farfurie,acoperiți-le cu un capac pentru a-i păstra mai bine gustul.

Să aveți poftă la masă și împărtășiți-vă mai departe cu rețeta!

loading...

Un deliciu…tort cu umplutura de zmeura si mascarpone..!

Exotic…piersici GRILL !