in

Dulceață de căpșuni..copii o adoră!

În familia noastră,dulceața de căpșuni e una din cele mai preferate.Cel mai des o gătesc după rețeta de mai jos,iar datorită fierberii pe etape,pomușoarele rămân intacte și se potrivesc pentru a decora mesele dulci.Cea mai bună e căpșuna autentică,nu cea de import,iar cantitatea de zahăr poate fi adaptată în dependență de preferințele față de gustul dulce.
Timp de preparare: 1h și 30 de minute
Dificultate: pentru novice
Cantitate obținută:  1 litru , 3247 kcal/litru
Ingrediente

  • 1 kg de căpșuni
  • 700 g de zahăr
  • 1 lămâie

Vom spăla bine căpșuna sub un de apă rece,vom scurge apa printr-o strecurătoare,și-i vom tăia codițele.Cel mai bine e sa folosiți un cuțit,pentru a nu turti sau stoarce sucul.Dacă capșunele sunt prea mășcate,le puteți tăia în două.

Puneți pomușoarele într-un bol emailat și adăugați zahăr.Stoarceți socul unei lămâi și amestecați cu grijă.Toate fructele trebuie să fie uniform acoperite.

Lăsați bolul la frigider pentru 3-4 ore,dar și mai bine,pentru o noapte întreagă.Dimineața pomușoarele ar trebui să arate cam așa.

Puneți-le la fiert,iar după primul clocot micșorați flacăra și mai fierbeți pentru 10 minute.Nu uitați să amestecați cu grijă,pentru a nu lăsa căpșunele să se ardă.Lăsați dulceața să se odihnească pentru cca 6h și apoi fierbeți compoziția încă de x2 ori.

Turnați-o în borcănașe sterilizate și închideți-le ermetic.Se va păstra la loc răcoros cca 1 an.

Poftă bună.

Pufoase..clătite rusești din pireu de cartofi !

Gust mediteranian..Frittata din cartofi și legume..!