in

Divin de bun..gem de piersici..!

Timp de preparare: 140 de minute

Dificultate: pentru novice

Cantitate obținută:  3 litri , 2068 kcal/litru

Gemul de piersici e divin și aromat,iar întrebuințarea sa e una largă.Poate fi mâncat la micul dejun,folosit la prepararea tartelor dulci și al biscuiților.Uneori îl adaug în terci sau îl ung pe pâine.Din ingredientele menționate se primesc 10-12 borcănașe pentru iarnă.

Ingredientele

  • 3 kg de piersici
  • 1kg200g de zahăr
  • lămâie și jumătate

Spălați și uscați cu un prosop piersicii.Tăiați-le felii nu prea mari,înlăturând sâmburii.După preferințe,îi puteți opări și înlătura coaja,însă eu nu am făcut-o.Stoarceți sucul de la o lămâie peste piersici,evitind să pătrundă sâmburii acesteia.

Lăsați fructele să fiarbă la un foc mediu și adăugați peste câteva minute zahărul,amestecând.După primul clocot,micșorați flacăra,amestecând periodic.Timpul potrivit este cel de 2h,până când piersicii vor deveni complet moi.Bateți într-un mixer,compoziția din cratiță până la consistența unui gem,ca în imagine.

Turnați-l în borcănașe sterilizate lăsând 1,5 cm până la vârf.Închideți-le ermetic și întorceți-le cu fundul în sus ,pănă se vor răci la temperatura camerei.Păstrații într-un loc răcoros.

Rețeta a fost adaptată de pe blogul Very eatitalian.

loading...

Un gust exotic..găină coaptă cu suc de lămâie și usturoi.

Inimioare dulci din aluat foietaj și căpșuni..!