in

Din cămara cu rețete…sparanghel copt cu parmezan..!

Timp de preparare: 15 minute

Dificultate: pentru novice

Cantitate obținută: 4 porții, 249 kcal/porție

A sosit și vara,anotimpul în care sparanghelul e în topul ingredientelor la mare căutare de gospodinele care pregătesc bucate mai sărace în grăsimi rele.Rețeta sparanghelului copt cu parmezan se potrivește perfect în calitate de aperitiv pentru porțiile de bază.În acest timp veți reuși să preparați  un steak din carne sau pește și voila,masa este pusă.

Ingrediente

  • 700 g de sparanghel
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 1/2 pahar de pesmeți
  • 3/4 pahar cașcaval parmezan
  • 1 linguriță de usturoi uscat
  • 1/2 linguriță de sare
  • 1/4 linguriță de piper negru măcinat

Pasul 1 – Spălați sparanghelul sub un jet de apă rece și curăți leguma de coajă și rădăcina.

Pasul 2 – Încălziți rola până la 220 de grade.Cel mai optim e să acoperiți tava cu hârtie pentru copt sau folie de aluminiu.În această rețeta am folosit pesmet de casă.În cupa pentru blender,lăsați la viteză mare câteva bucăți din pâine și apoi uscați-le în rolă.

Pasul 3 – Dați prin răzătoarea mică cașcavalul parmezan.Într-un pachet care se închide ermetic adăugați pesmetul ,cașcavalul ,sparanghelul și scuturați-l binișor.E cea mai bună alegere pentru a le amesteca rapid.

Pasul 4 – Prepariți-l timp de 7-10 minute,până când se va topi cașcavalul,iar pesmetul va căpăta o culoare aurie.Sparanghelul gătit e moale însă un pic crocant.Serviți-l în calitate de aperitiv alături de toată familia și cu siguranță va deveni unul din aperitivile preferate.

Rețeta a fost adaptată de pe I wash you dry blog.

loading...

Savuros și gustos..brioșe cu căpșune..!

Ceva neobișnuit…unt cu adaos de scorțișoară..!