in

Dieta metabolică de 10-14 zile te ajută să slăbești prin echilibrare hormonală

Cu ajutorul acestei diete veți reuși să reduceți sinteza hormonilor ce acumulează grăsimi (insulină și estrogen) și să stimulați secreția celor care le ard (hormoni tiroidieni, somatotropină, testosteron, adrenalină, noradrenalină ș.a.).
Dieta metabolică are 3 faze:
În prima fază grăsimile sunt arse foarte intens. Durata sa nu trebuie să depășească 10-14 zile, după care se trece în faza 2.
Tot ce puteți consuma în prima fază sunt produsele cu valoare de 0 puncte + 1 lingură de ulei de măsline zilnic. Nu uitați să consumați multi-vitamine. Luați ultima masă cu 3 ore înainte de somn.
Important! În timpul acestei faze a dietei metabolice cantitatea de grăsimi și hidrocarburi trebuie limitată la maxim. Baza meniului dvs. o vor constitui produsele proteice și fibrele. Urmăriți starea dvs. și luați măsuri imediate (ceai dulce tare) dacă apar următoarele simptome: se întunecă în fața ochilor, slăbiciuni, zgomot în urechi, transpirație abundentă. Dacă ați ajuns la așa ceva, este momentul să treceți la faza 2.
Faza a doua este principala parte a dietei. De fapt puteți începe direct cu ea, trecând peste prima fază. În timpul celei de-a doua faze veți pierde stabil din greutate fără vreun pericol pentru sănătate. Perioada acestei faze este nelimitată, respectați-o până obțineți rezultatul dorit.
Iată schema ce descrie regimul alimentar în această fază:

  • Micul dejun până la 10:00 – 4 puncte
  • O gustare mică până la 12:00 – 2 puncte
  • Prânz până la 15:00 – 2 puncte
  • O gustare mică până la 18:00 – 1 punct
  • Cină până la 20:00 – 0 puncte

Dacă doriți puteți consuma mai puține puncte. Pauzele dintre mese nu trebuie să depășească 3 ore, iar ultima masă din zi se ia cu cel puțin 3 ore înainte de somn.
Faza a treia a acestei diete are menirea de a vă ajuta să mențineți rezultatul obținut. În esență asta reprezintă adaptarea fazei nr. 2 la modul dvs. de viață. Cu alte cuvinte trebuie să adăugați puncte la schema din faza a doua. Iată cum anume:
Inițial adăugați 1 punct la oricare dintre mese și urmăriți variația greutății. Dacă greutatea continuă să scadă, mai adăugați 1 punct la oricare dintre mese. Continuați astfel până găsiți starea de echilibru și respectați regimul alimentar respectiv.
Toate produsele alimentare se împart în 5 grupuri după numărul de puncte. Cu cât mai puține puncte are un produs, cu atât mai puțin consumul său duce la reținerea grăsimilor în organism.
Produse cu 0 puncte:
Ou, piept de pui, fileu de curcan, iepure, fructe de mare, mazăre verde, legume proaspete, verdeață, alge, condimente, muștar, hrean, lămâie, lime, oțet de mere sau de struguri, ciuperci, fibre, pește, produse lactate degresate (grăsime de maxim 2%), proteine.
Produse cu 1 punct:
Fructe de pădure, fasole, sucuri proaspete de legume.
Produse cu 2 puncte:
Morcov fiert, sfeclă fiartă, uleiuri vegetale, nuci, semințe de dovleac sau de floarea-soarelui, avocado, măsline, carne de pui, carne de vită, carne de miel, brânză, pâine cu tărâțe, hrișcă, orez, terci de ovăz, produse lactate (grăsime de maxim 4%).
Produse cu 3 puncte:
Cașcaval, terci de grâu, musli din cereale integrale, ciocolată neagră, porumb, iaurt dulce, sucuri proaspete de fructe.
Produse cu 4 puncte:
Băuturi spirtoase, bere, sucuri naturale, sucuri gazoase, miere de albine, salam, crenvurști, conserve cu ulei, cartofi, fructe uscate, carne de porc, rață, gâscă, slănină, maioneză, făină, pâine albă, produse de cofetărie, chipsuri, bomboane, ciocolată, produse lactate grase, înghețată, zahăr, griș.
„Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.”

Cartofi zdrobiți la cuptor – o bunătate! Încearcă să nu-i mănânci singură pe toți…

Cum folosim în mod corect florile de salcâm, pentru a trata stomacul și plămânii?