in

Deosebit de gingaș..chec fârâmicios cu mure..!

Timp de preparare: 1h și 30 de minute

Dificultate: pentru novice

Cantitate obținută:  9 porții, 493 kcal/porție

Cea mai delicioasă rețetă a checului e cea cu umplutură de mure.E suculent și mega delicios.Murele proaspete în combinație cu crusta crocantă și bila de înghețată sunt un adevărat răsfăț pentru papilile gustative.Cei care preferă gust de citrice,pot adăuga bucățele de coajă de portocală.Dacă preferați un gust mai puțin dulce,puteți micșora cantitatea de zahăr din compoziție.

Ingrediente

  • 2 pahare de făină
  • 1 pahar și un sfert de zahăr
  • 1/2 linguriță rasă de sare
  • 170 g de unt
  • 2 ouă
  • 1/2 pahar cu zahăr brun
  • 1/2 pahar cu smântână
  • 1 linguriță coajă de portocală
  • 1/2 linguriță extract de vanilie
  • 250 g de mure

Pentru început tăiați untul în cubulețe 1×1 cm și lăsați-le la frigider.Spălați murele și lăsați-le să se scurgă într-o strecurătoare.

Într-un bol,amestecați 1/2 pahar de făină,un pic de sare și 3/4 dintr-un pahar cu zahăr obișnuit.Adăugați untul rece și amestecați din nou.Cu ajutorul unei furculițe,pisați untul ca în imagine fără a-l topi.

Lăsați într-un vas 3/4 din compoziție,iar cu restul creați un prim strat în tava învelită cu hârtie pentru copt.Lăsați-o să se coacă pentru 10 minute în rola încinsă la 180 de grade.După ce s-a rumenit ușor lăsați-o să se răcească pentru 10-15 minute.

Între timp,vom pregăti umplutura.Într-un bol,vom zbate 2 ouă,vom adăuga câte 1/2 de pahar cu zahăr obișnuit și zahăr brun,6 linguri rase de făină,1/2 pahar de smântână,un vârf de sare,extract de vanilie și coajă de portocală.Mixați până la obținerea unei compoziții omogene.

Turnați compoziția în tavă și adăugați murele deasupra,iar mai apoi cele 3/4 din aluatul fârâmicios.Lăsați-l să se coacă pentru 35-45 de minute până la o culoare plăcută ,de un bej-auriu.Lăsați-l la temperatura camerei pentru 1h iar apoi serviți-l alături de o bilă de înghețată cu vanilie.

Poftă bună!

Rețeta a fost adaptată de pe blogul Tasty kitchen.

loading...

Scoici în sos de frișcă cu usturoi.. direct de pe tărâmurile meditaraniene..!

Suculent și crocant..mere coapte cu fulgi de ovăz..!