in

Deosebit de bun…dulceață din agriș și portocale

Timp de preparare: 1h și 30 de minute
Dificultate: pentru novice
Cantitate obținută:  9 porții, 493 kcal/porție
În ultimii ani m-am entuziasmat să aflu mai multe rețete despre prepararea zarzavaturilor pentru iarnă,dar în special a dulcețurilor,gemurilor și a compoturilor.Mama m-a învățat să pregătesc dulceață de agriș cu portocală.Gustul e bestial,mai ales combinația dintre agriș și citrice.Din ingredientele menționate mai jos veți obține cca 1,5 l de dulceață.Daca roada de agriș e deosebit de dulce,puteți micșora cantitatea de zahăr.
Ingrediente

  • 1 kg de agriș
  • 2 portocale
  • 1 kg de zahăr

Pentru început,vom tăia codițele pomușoarelor de agriș,îl vom spăla și lăsa să se usuce.
Mai apoi vom cântări agrișul,pentru că avem nevoie de proporții exacte.Într-o cratiță mare turnați 0,5 l de apă și lăsați-l să fiarbă.Între timp spălați borcănașele și sterilizați-le în rola încinsă la 150 de grade.

Dupa primul clocot,micșorați flacăra și lăsați dulceața să fiarbă încă câteva minute.Decojiți portocalele,și stoarceți sucul într-o farfurioară.Adăugați-l în cratiță împreună cu zahărul și amestecați până la dizolvarea acestuia.Dați la foc mare și lăsați să fiarbă pentru încă 15 minute.Nu uitați să amestecați periodic.Nu uitați să înlăturați spuma.

Pentru a obține o dulceață limpede,strecura dulceața printr-o sită.

Compoziți pregătită turnați-o în borcănașe și închideți-le ermetic.
Să aveți poftă la iarnă !
Rețeta a fost adaptată de pe blogul  Plum’s plums.
 
 
 
 

Exotic…piersici GRILL !

O capodoperă culinară…frigarui din carne de găină cu ananas !