in

Cum să fierbi ouăle perfecte de Paște – metoda în 7 pași care te scapă de gălbenușul gri-verzui

Cum să fierbi ouăle perfecte de Paște – metoda în 7 pași care te scapă de gălbenușul gri-verzui – iată cum trebuie să procedați…

  1. Puneţi ouăle mari într-o oală suficient de largă astfel încât să stea unul lângă celălalt şi nu unul peste altul.
  2. Adăugaţi apă rece astfel încât să depăşească ouăle cu 2,5 centimetri.
  3. Puneţi oala pe foc mare şi aşteptaţi ca apa să dea în clocot, de îndată ce se întâmplă acest lucru, aşezaţi capacul pe oală şi luaţi oala de pe foc.
  4. Lăsaţi ouăle în oală timp de 17 minute, potrivit Juliei Child. Există însă şi alte variante: pentru ouăle de dimensiuni medii se recomandă 12 minute, pentru ouăle mari – 15 minute, iar pentru cele foarte mari – 18 minute. Inelul verde din jurul gălbenuşului apare în momentul în care le lăsaţi în apa fiartă prea mult timp, aşa că setaţi un cronometru.
  5. Înainte cu doar câteva minute ca timpul să fi expirat, umpleţi un bol mare cu apă cu gheaţă.
  6. Imediat ce timpul a trecut, scoateţi ouăle şi transferaţi-le în vasul cu apă cu gheaţă.
  7. Lăsaţi-le să se răcească complet în apa cu gheaţă şi apoi băgaţi-le în frigider. Ouăle ţinute în frigider sunt mult mai uşor de decojit.

Reţineţi că ouăle proaspete sunt mai dificil de decojit, aşa că folosiţi ouă care au stat la frigider cel puţin 10 zile.
Ouăle fierte sunt cel mai uşor de decojit imediat după ce se răcesc. Pentru a decoji un ou este indicat să-l loviţi uşor cu o linguriţă pe toată suprafaţa şi apoi să-l rulaţi între palme.
Începeţi să-l curăţaţi de coajă de la capătul cel mare, ţinându-l sub jetul de apă rece.

Rețetă pentru Burgeri de Post – o bunătate!

Ingrediente

Ingrediente pentru chiftele

  • 200 grame soia felii
  • 4 felii de paine
  • 3-4 linguri faina (cantitatea de faina depinde de consistenta compozitiei)
  • 1 ceapa mare
  • 4 cartofi mari
  • 4 morcovi mari
  • o capatana usturoi
  • cimbru, patrunjel, marar
  • boia dulce, piper, sare
  • pesmet, 2 linguri ulei

Ingrediente pentru umplutură

  • castraveciori murați
  • ketchup
  • salată verde
  • roșii
  • ceapă verde

Cum se prepară?

Se pune soia la fiert in 3 litri de apa, de asemenea se fierb cartofii si morcovi. Cand s-a fiert soia se scurge bine, apoi se trece prin masina de tocat impreuna cu legumele fierte, ceapa, usturoiul, feliile de paine si condimentele, apoi se adauga si cele 2 linguri de ulei. In acest moment se verifica consistenta compozitiei, daca e prea moale se adauga 2-3 linguri faina, daca e prea tare se adauga 1-2 linguri apa minerala.
Se framanta bine. Cu mainile ude se formeaza chiftele rotunde si semi-aplatizate care se tavalesc prin pesmet. Se prajesc pe ambele parti in putin ulei incins la foc mic. Chiflele se taie pe jumatate, baza se unge cu ketchup, apoi se aseaza un strat de foi de salata, se asaza apoi chifteaua, iar ketchup, castravetele, o felie de rosie si rondele de ceapa verde, se pune capacul si se poate servi.
Poftă bună!

Moldovenii sunt topiți după ea – Baba Albă, un desert absolut delicios pe care trebuie să îl încerci

Consumă suc de lămâie în loc de pastile, dacă te confrunți cu una dintre aceste 8 probleme