in

Cum faci cei mai reușiți tăieței de casă – 3 rețete la alegere

Tăiețeii de casă sunt cei mai gustoși! Copii pur și simplu îi adoră!

1. Aluat fără apă

Ingrediente

  • 1 pahar de făină (150 grame);
  • 3 ouă;
  • sare – după gust.

Cum se prepară?

  1. Cerneți făina într-un vas și faceți o adâncitură în mijloc, în care puneți sarea și ouăle bătute.
  2. Frământați bine aluatul și lăsați-l pentru 30 de minute să se odihnească.
  3. Întindeți foi de aluat cu grosimea de 2-3 mm.
  4. Le lăsați puțin să se usuce, după care tăiați tăieței subțiri.

2.Aluat pe bază de lapte

Ingrediente

  • 1 pahar de făină (150 grame);
  • 1 ou;
  • 2 linguri de lapte;
  • un praf bun de sare.

Cum se prepară?

  1. Cerneți făina pe masa de lucru sau pe un tocător mare și faceți o adâncitură în mijloc.
  2. Bateți oul cu sare și lapte și turnați amestecul încet în adâncitură.
  3. Adăugați câte puțină făină în amestecul lichid, mărind astfel adâncitura, până să o încorporați complet. După care frământați un aluat ferm.
  4. Puneți aluatul într-un vas și acoperiți cu un prosop înmuiat în apă fierbinte, aveți grija ca prosopul să nu se atingă de aluat.
  5. Aluatul va deveni moale, elastic și ușor de modelat.
  6. După 20 de minute, întindeți aluatul într-o foaie subțire, periodic o întoarceți pe partea cealaltă și o înfăinați puțin.
  7. Lăsați foaia de aluat să se usuce bine pe ambele părți.
  8. O puteți lăsa la uscat pe masă sau pe un prosop uscat și să o întoarceți de câteva ori, aproximativ 30-40 de minute, în dependență de temperatura aerului din cameră.
  9. Rulați foaia de aluat și tăiați felii subțiri.
  10. Desfaceți tăiețeii și îi lăsați să se usuce bine (dacă planificați să-i păstrați) sau folosiți-i imediat.

3.Aluat cu sare de lămâie

Ingrediente

  • 2 pahare de făină (300 grame);
  • jum. de pahar de apă (125 ml);
  • 1 ou;
  • 2 prize de sare;
  • o priză sare de lămâie.

Cum se prepară?

  1. Spargeți oul într-un vas adânc. Îl bateți cu furculița și adăugați sare.
  2. Apoi adăugați sarea de lămâie, care va face aluatul să se lege și să devină elastic.
  3. Turnați apa și amestecați.
  4. Încorporați făina în câteva reprize și frământați bine aluatul să nu se formeze cocoloașe.
  5. Dacă aveți o mașină pentru pâine, o puteți folosi ca să frământați mai ușor aluatul.
  6. Trebuie să obțineți o minge de aluat ferm, nici prea rigid și nici prea moale.
  7. Împărțiți aluatul în câteva părți și întindeți foi subțiri de aluat.
  8. Grosimea foii de aluat și lungimea tăiețeilor depind de preferențile familiei dumneavoastră.
  9. Tăiați tăieței cu un cuțit simplu sau cu diverse forme.
  10. Lăsați tăiețeii să se usuce bine.
  11. Există 2 metode: îi puteți lăsa peste noapte să se usuce pe masă sau îi puteți usca în cuptor, timp de 20-30 minute la temperatura de 60 grade C.
  12. Vom folosi cea de-a doua variantă. Așezați tăieții pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, nu e nevoie să o ungeți cu nimic!
  13. Dacă după 20 de minute tăieței sunt uscați, îi puteți scoate din cuptor.
  14. Lăsați-i să se răcească, apoi îi puneți în pungi sau îi înveliți în hârtie de copt.

În caz că hotărâți să pregătiți tăieții colorați, trebuie să țineți cont că aceștia trebuie uscați mai mult timp decât cei simpli.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

Sursă rețete: retete-usoare.info

loading...

10 alimente pe care le poți consuma fără să te îngrași

Vatrushka – o prăjitură fragedă cu brânză dulce de vaci