Cremă bavareză în doar 5 minute – Desert simplu, gustos, cremos și aerat – Un adevărat deliciu pentru copii!
Dacă ați încercat deja crema bavareză sau chiar ați pregătit-o recent acasă, probabil că vă amintiți gustul ei…
O cremă magică, având consistența unui jeleu, o fantezie culinară…
Poate fi folosită pentru a crea prăjituri cu mai multe straturi, ca umplutură pentru clătite și ca și cremă pentru mute prăjituri…
Singura problemă este că acest deliciu este extrem de bogat în kilocalorii – rețeta originală presupune folosirea de frișcă, lapte, ouă etc.. Prin urmare, astăzi vom încerca să pregătim o variantă dietetică a acestui desert, permisă chiar și celor care numără caloriile…
Ingrediente necesare:
- 1,5 pahar lapte
- 3 gălbenușuri de ou
- 300 ml smântână
- 4 linguri apă
- 1 linguriță extract vanilie
- 1 lingură gelatină
- zahăr după gust
Cum se prepară?
- Într-o cratiță, se amestecă bine gălbenușurile de ou cu zahăr și se pun la foc mic.
- Se toarnă în jet subțire laptele și se ține pe foc timp de 10 minute, amestecând constant…
- Nu aduceți compoziția până la punctul de fierbere…
- Stingeți focul.
- Într-un bol separat, bateți smântână degresată (sau un iaurt simplu) cu extractul de vanilie.
- Se dizolvă gelatina conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
- Se toarnă gelatina în amestecul de lapte-ou, se amestecă și se lasă să se răcească până la temperatura camerei…
- Se adaugă smântâna bătută și se amestecă bine.
- Crema obținută se toarnă in vasele în care urmează să fie servită și se pune la frigider.
Atât adulții, cât și copiii, vor fi încântați de acest desert…
Nouă ne-a plăcut foarte foarte mult!
Poftă bună – Să îl savurați cu drag!