in

Cremă bavareză în doar 5 minute – Desert simplu, gustos, cremos și aerat

Cremă bavareză în doar 5 minute – Desert simplu, gustos, cremos și aerat – Un adevărat deliciu pentru copii!

Dacă ați încercat deja crema bavareză sau chiar ați pregătit-o recent acasă, probabil că vă amintiți gustul ei…

O cremă magică, având consistența unui jeleu, o fantezie culinară…

Poate fi folosită pentru a crea prăjituri cu mai multe straturi, ca umplutură pentru clătite și ca și cremă pentru mute prăjituri…

Singura problemă este că acest deliciu este extrem de bogat în kilocalorii – rețeta originală presupune folosirea de frișcă, lapte, ouă etc.. Prin urmare, astăzi vom încerca să pregătim o variantă dietetică a acestui desert, permisă chiar și celor care numără caloriile…

Ingrediente necesare:

  • 1,5 pahar lapte
  • 3 gălbenușuri de ou
  • 300 ml smântână
  • 4 linguri apă
  • 1 linguriță extract vanilie
  • 1 lingură gelatină
  • zahăr după gust

Cum se prepară?

  1. Într-o cratiță, se amestecă bine gălbenușurile de ou cu zahăr și se pun la foc mic.
  2. Se toarnă în jet subțire laptele și se ține pe foc timp de 10 minute, amestecând constant…
  3. Nu aduceți compoziția până la punctul de fierbere…
  4. Stingeți focul.
  5. Într-un bol separat, bateți smântână degresată (sau un iaurt simplu) cu extractul de vanilie.
  6. Se dizolvă gelatina conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
  7. Se toarnă gelatina în amestecul de lapte-ou, se amestecă și se lasă să se răcească până la temperatura camerei…
  8. Se adaugă smântâna bătută și se amestecă bine.
  9. Crema obținută se toarnă in vasele în care urmează să fie servită și se pune la frigider.

Atât adulții, cât și copiii, vor fi încântați de acest desert…

Nouă ne-a plăcut foarte foarte mult!

Poftă bună – Să îl savurați cu drag!

loading...

Rețeta de Khachapuri trebuie să o cunoască fiecare gospodină

Ruladă simplă din pandișpan, cu gem – Chiar așa de simplă și de bună