in

Cornuluțe, fursecuri cu mac și nuci – cu o rețetă extraordinară de aluat

Aș putea zice că este un aluat universal, deoarece poate fi folosit la prepararea biscuiților, covrigilor, chiflelor, diferitor prăjituri…

Ingrediente necesare:

Ingrediente pentru aluat

  • 1 pahar smântână
  • 250 grame margarină
  • 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
  • 3-4 pahare făină de grâu

Ingrediente pentru umplutură:

  • 1 pahar semințe de mac
  • 1 pahar nuci
  • 1 pahar zahăr

Cum se prepară?

Într-un bol adânc, se pun 2 pahare de făină și se adaugă margarina tăiată cubușoare mici. Se amestecă bine compoziția până la omogenizare – Produsul final ar trebui să arate, ca aspect, ca fărâmiturile de pâine…

Se adaugă bicarbonatul de sodiu și se amestecă. Apoi se adaugă smântâna și se frământă aluatul – în timp ce frământați, dacă mai este necesar, mai adăugați făină…

Aluatul rezultat ar trebui să fie destul de consistent, dar în același timp elastic…

Puneți aluatul în frigider pentru cel puțin o jumătate de oră (30-45 minute).

În acest timp, puteți să pregătiți umplutura.

Pentru umplutură:

Semințele de mac se pisează și se opăresc cu apă fierbinte timp de 10 minute, apoi se scurge lichidul.

Se adaugă zahăr după gust.

Nucile, de asemenea, se pisează și se amestecă cu zahăr.

Pe suprafața de lucru, cu ajutorul sucitorului, se întinde aluatul cât mai subțire posibil.

Cu cât mai subțire va fi aluatul, cu atât mai fragede vor ieși fursecurile.

Aluatul întins se taie în formă de triunghiuri.

Se pune câte o linguriță de umplutură la baza fiecărui triunghi.

Să nu uitați că aluatul nu este dulce, din această cauză umplutura ar trebui să fie suficient de dulce.

Se rulează triunghiurile.

Ca aspect, fursecurile trebuie să fie asemănătoare cu niște mini croissante.

Forma pentru copt se tapetează cu hârtie de copt.

Se aranjează cornulețele în formă și se dau la cuptor.

Se coc la temperatura de 180 grade Celsius până când capătă o culoare aurie apetisantă.

Se servesc cu ceai sau cafea. Să îi savurați cu drag – Poftă bună!

loading...

Ruladă aromată din aluat de pandișpan – o rețetă de mare succes la mine în casă

Ruladă cu ou, brânză și bastonașe de crab (sourimi) – Un aperetiv original pentru masa de Sărbători