in

Conopidă coaptă cu smântână și cașcaval – o rețetă potrivită pentru meniul copiilor

Conopidă coaptă cu smântână și cașcaval – o rețetă potrivită pentru meniul copiilor! Pentru a o pregăti, veți avea nevoie de următoarele ingrediente…

Ingrediente

  • o conopidă medie;
  • o ceapă;
  • 100-150 g de smântână pentru gătit;
  • 100 g de cașcaval.

Cum se prepară?

  1. Desfaceți conopida în buchețele, îndepărtând tulpinile de la baza lor.
  2. Puneți-le într-o cratiță cu apă sărată și fierbeți-le aproximativ 5 minute după ce apa începe să clocotească (până sunt fierte pe jumătate).
  3. Strecurați conopida și lăsați-o să se răcească, pentru ca atunci când veți adăuga cașcavalul, acesta să nu se topească.
  4. Cât se răcește conopida, tăiați ceapa mărunt. Puneți-o într-o tigaie cu puțin ulei și prăjiți-o până devine aurie.
  5. Puneți conopida rece într-o tavă.
  6. Adăugați ceapa, cașcavalul dat prin răzătoarea mare, smântâna (sau maioneză preparată în casă — pentru copiii mai mari de 3 ani), puțină sare și amestecați totul cu o spatulă de lemn.
  7. Răspândiți compoziția obținută pe toată suprafața tăvii.
  8. Dați o bucată de cașcaval prin răzătoarea mică și presărați-l deasupra acesteia.
  9. Introduceți tava în cuptorul preîncălzit până la 180ºC până se formează o crustă rumenă deasupra conopidei.
  10. Serviți conopida coaptă, decorându-o cu pătrunjel proaspăt.

Vă dorim poftă bună alături de familia dumneavoastră!

Distribuiți această rețetă tuturor părinților, pe care îi cunoașteți! Vă mulțumim!

Sursă: retete-usoare.eu

loading...

Plăcintă rapidă pentru micul dejun – Începeți ziua cu ceva delicios și sănătos

Cartofi înveliți în bacon, la cuptor – o rețetă de care nu te mai saturi