in

Cocktail de vitamine, arome și culori – Legume gătite în marinadă, la cuptor

Reteta foarte frumoasa, simpla si potrivita ca o mancare de post (servita cu orez de ex) sau ca o garnitura de legume sanatoasa si interesanta. Combinatia de radacinoase cu dovleac este deosebita si a fost apreciata de toti membrii familiei.
Legumele si cantitatile le puteti regla dupa preferinte si posibilitate, eu de exemplu nu am avut pe moment usturoi si nu l-am pus, in schimb am pus un pic mai mult dovleac.
In loc de zahar puteti folosi miere, dar aveti grija ca devine toxica la incalzire si mai bine o evitati cand exista alternative.
Ingrediente:
2 morcovi
500 g dovleac
2 buc. sfecla rosie
1 telina
2 buc. pastarnac
2 capatani intregi de usturoi
50 g ulei
50 g otet balsamic
1 lingurita zahar
1 lingurita sare
ierburi uscate (busuioc, patrunjel, rozmarin etc.)
Cum se prepară?
Toate legumele se curata, se spala apoi se taie cubulete medii(inafara de usturoi 🙂
Le aranjati intr-o tava de cuptor, sfecla o puneti mai separat sa nu coloreze deocamdata celelalte legume.
Amestecati uleiul cu otet, sare, zahar si ierburile uscate.
Turnati aceste amestec este legume, le amestecati bine si lasati sa se marineze 3-4 ore si mai mult daca aveti timp.
Dupa acest timp le amestecati bine inca o data, si cu sfecla.
Puneti tava la cuptor preincalzit la 200 de grade timp de 45-60 de minute.
Cat se coc legumele le mai amestecati 1-2 ori in tava cu o spatula.
Se servesc calde, ca o garnitura sau mancare de post.
Poftă bună!

Tort fără coacere, gata în 10 minute – Prăjitură nemaipomenit de bună și crocantă