in

Ciorba UHA de pește..!

Timp de preparare: 1h și 20 de minute

Dificultate: pentru novice

Cantitate obținută:  4 porții , 276 kcal/porție

Astăzi vă voi relata cum se prepară ciorba de pește,combinând file de somon și biban.Se potrivește și știuca,capul și coada peștelui roșu.Neapărat adăugați verdeață pentru gust.

Ingrediente

  • 1 biban
  • 250 g file de somon
  • 3 cartofi
  • 1 morcov
  • 2 cepe
  • 1 legătură de mărar
  • frunze de dafin
  • piper
  • sare

Pentru început curățiți peștele și lăsați-l să fiarbă într-o cratiță de 2 litri.Adăugați o ceapă integrală,un morcov,piper negru,sare și câteva frunzulițe de dafin.După primul clocot,fierbeți la foc mic timp de 40 minute,înlăturând periodic spuma.

Spălați fileul de somon și tăiați bucățele ca în imagine,înlăturați și pielița,in caz că este prezentă.

Tăiați rondele al 2-lea morcov și tocați mărunt ceapa rămasă.La dorință,o puteți căli un pic în tigaie.Curățiți și tăiați cubulețe cartofii.

Când ciorba va fi gata,strecurați-o printr-o sită și aruncați bibanul,ceapa și morcovul.Adăugăm cartofii,sare,piper și îi lăsăm să fiarbă.După 10 minute adăugăm somonul ,ceapa și morcovul.Fierbem încă 15 minute,până va fierbe fileul.

Ciorba de pește o acoperim cu un capac pentru 30 de minute și apoi o servim după ce am presurat deasupra un pic de mărar tocat mărunt.

Poftă bună!

 

loading...

Spaghetti cu somon in sos alb..!

Tartă de ciocolată făra făină..!