in

Ciorbă de burtă, rețetă pentru începători

Iată cum poți prepara o ciorbă de burtă delicioasă folosind această rețetă ușoară, pentru începători… Pentru început, vei avea nevoie de…

Ingrediente:

  • 4 litri de apă
  • Burta de vaca: 1 kg
  • Picior de vitel: 1 pentru gust
  • Ciocanele de porc: 2 pentru gust
  • Morcovi: 3 morcovi rasi, pentru culoare
  • Otet: 4-5 linguri
  • Galbenusuri de ou: 3 fara albus
  • Gogosar in otet: 2 felii
  • Ceapa: 1 taiata
  • Foi de dafin: 2 pentru savoare
  • Boabe de piper: 8-10 boabe intregi
  • Sare, dupa gust

Cum se prepară?

Spalam burta in mai multe ape si o curatam cu sare daca nu o cumparam direct preparata, pana se face alba.

Se ia o cratita in care punem apa, burta piciorul de vita si ciocanelele de porc, sare, morcovii rasi pe o razatoare cu ochi foarte mic. Morcovul da culoarea galbena la ciorba de burta.

Punem o ceapa taiata, foi de dafin, boabe de piper si lasam la fiert, dupa care scoatem burta si o taiem feliute gen taitei.

Alegem carnea de pe piciorul de vita si de pe ciocanelele de porc si le taiem bucatele dupa care le adaugam inapoi la fiert si mai lasam 15 minute sa dea in clocote.

Batem galbenusurile de oua cu smantana si dregem ciorbita dupa ce se raceste putin sa nu se branzeasca, adaugam gogosar din otet taiat feliute, adaugam otet si sare dupa gust si gata cea mai buna ciorba de burta.

Se serveste cu ardei iute si painica, cine vrea si cu mujdei de usturoi cu otet.

Poftă bună! Să o savurați cu plăcere alături de familie și prieteni 🙂

loading...

Lipsa vitaminei B12 vă face să vă simțiți slăbiți și obosiți? Iată 4 alimente care vă ajută

Ardei gras întreg la borcan – o conservă pentru iarnă ce nu trebuie să vă lipsească